Privedeno još troje Hadžibajrićevih pomoćnika

Uhapšeni u jutrošnjoj akciji Federalne uprave policije (FUP) u sarajevskoj Općini Stari Grad su pomoćnici ranije uhapšenog načelnika ove općine Ibrahima Hadžibajrića.

Radi se o Adeli Plakalo, Aldiani Kavazović i Adisu Hadžoviću. Aldiana Kavazović je zaposlena u Općini Stari Grad na mjestu pomoćnice načelnika za privredu, a Hadžović na mjestu pomoćnika načelnika za investicije i komunalne poslove. Adela Plakalo je pomoćnica načelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar i stambene poslove.

Podsjećamo, u sklopu akcije Start provedene početkom maja, osim Ibrahima Hadžibajrića, uhapšeni Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić i Alma Destanović.

Njima se na teret stavljaju optužbe za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca. Određen im je jednomjesečni pritvor. Hadžibajrić je prebačen u KPZ Zenica gdje će služiti mjeru jednomjesečnog pritvora.

Alma Destanović, sekretarka Općine Stari Grad, jednomjesečnu kaznu pritvora će odslužiti u Sarajevu, odnosno u KPZ Miljacka.

Istovremeno sud je donio Rješenje o blokiranju novčanih sredstava i privremenu obustavu transakcija i to Ibrahimu Hadžibajriću 217.000 KM i 5.270 eura, dok je Almi Destanović blokirana 161.000 KM.

The post Privedeno još troje Hadžibajrićevih pomoćnika appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju