PRIMIO PRVI METAK DA SPASI NIZAMU, AL’ UZALUD: OVO JE HRABRI BRAT OD TETKE UBIJENE NAZE KOJEM JE POMAHNITALI NERMIN ZAKUCAO NA VRATA

primio prvi metak da spasi nizamu, al’ uzalud: ovo je hrabri brat od tetke ubijene naze kojem je pomahnitali nermin zakucao na vrata

Zijada, tetka ubijene Nizame, otkrila je da se Nizama skrivala kod nje u kući sedam dana prije no što ju je Nermin pronašao.

– Sedam dana je bila kod mene, osmi dan su izdali lokaciju. Osmi dan je saznao gdje se krije – izjavila je Zijada koja tvrdi da je samo policija znala mjesto na kojem se Nizama skrivala.

– Nermin je došao, dole je na putu auto parkirao. Na glavni ulaz nije mogao da uđe. Ispalio je nekoliko metaka. Nekako je uspio da uđe u kuću i prislonio mi je pištolj na glavu, vičući: “Gdje je?!” – ispričala je Zijada.

Nizama se sakrila u sobu Zijadinog sina Nedima i zaključala.

– Tu je ispalio metak, nije odmah mogao da uđe u sobu. Obišao je oko kuće. Uspio je da razvali vrata i uđe u sobu. Mog Nedima je ranio u nogu i istjerao ga napolje – ispričala je Zijada.

Nermin Sulejamnović je uzeo bebu, odnio je do automobila. Vratio se u kuću po Nizamu.

– Tu je bila vriska, drama, tukao ju je… Šakama je udarao. Kada su izašli iz kuće on je Nizamu vukao za kosu, e to nikada neću zaboraviti! Ona je stala nasred puta i plakala, pogledala je u mene i rekla mi: “Pomozi mi, tetka”. Ja joj nisam mogla pomoći – ispričala je tetka Zijada.

Nizama Hećimović (38), žrtva nevjenčanog supruga Nermina Sulejmanovića, ukopana je u ponedeljak pored džamije u Mionici kod Gradačca.

Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici. On je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mjestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova kćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo vidjeti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesretnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dijete.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevjenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane. U krvavom piru je ranjena i majka, tačnije supruga ubijenih, koja se nalazi u životnoj opasnosti na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli.

hayat.ba

drugi upravo čitaju