Sastojci:
Za tijesto:
250 g brašna,
120 g maslaca,
2 kašike pavlake,
1 jaje
Za fil:
1 pileći file srednje veličine,
1 luk,
2 kašike kukuruza iz konzerve,
1 kašičica mješavine suvog začina
Za preliv:
3 jaja,
1/2 čaše pavlake,
50 g rendanog trapista
Priprema:
Sastojke za tijesto pomiješajte, dobro umijesite i ostavite u frižideru barem pola sata. Naseckajte pileći file na kockice, luk naseckajte na sitno. Zagrijte ulje, propržite luk, pa kada dobije zlatnu boju dodajte pileći file i propržite ga na luku. Kada je piletina gotova dodajte kukuruz i promiješajte. Kada je tijesto odmorilo, razvaljajte ga na oko dva centimetra debljine, pa ga rasporedite po okruglom plehu. Prije toga lim pouljite i pobrašnite ili stavite papir za pečenje. Zagrijte rernu na 200 stepeni i tijesto pecite oko deset minuta. Izvadite tijesto iz rerne i na njega ravnomjerno rasporedite fil. Umutite sastojke za preliv, prelijte preko fila, posipajte sa rendanim sirom i pecite na 200 stepeni dok se kiš ne zarumeni.
BONUS VIDEO: