back to top

PRIJEDLOG ZA RUČAK Kiš sa kukuruzom i piletinom

Sastojci:

Za tijesto:

250 g brašna,

120 g maslaca,

2 kašike pavlake,

1 jaje

Za fil:

1 pileći file srednje veličine,

1 luk,

2 kašike kukuruza iz konzerve,

1 kašičica mješavine suvog začina

Za preliv:

3 jaja,

1/2 čaše pavlake,

50 g rendanog trapista

Priprema:

Sastojke za tijesto pomiješajte, dobro umijesite i ostavite u frižideru barem pola sata. Naseckajte pileći file na kockice, luk naseckajte na sitno. Zagrijte ulje, propržite luk, pa kada dobije zlatnu boju dodajte pileći file i propržite ga na luku. Kada je piletina gotova dodajte kukuruz i promiješajte. Kada je tijesto odmorilo, razvaljajte ga na oko dva centimetra debljine, pa ga rasporedite po okruglom plehu. Prije toga lim pouljite i pobrašnite ili stavite papir za pečenje. Zagrijte rernu na 200 stepeni i tijesto pecite oko deset minuta. Izvadite tijesto iz rerne i na njega ravnomjerno rasporedite fil. Umutite sastojke za preliv, prelijte preko fila, posipajte sa rendanim sirom i pecite na 200 stepeni dok se kiš ne zarumeni.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

drugi upravo čitaju