back to top

Prijedlog za ručak: Čorba od oslića

Sastojci za 10 porcija riblje čorbe od oslića:

– 1 kg file oslića

– 3 kg krompira

– 200 grama šargarepe

– 100 grama ulja

– 1 kašika začin C

– 1 glavica crnog luka

– 1/2 bijelog luka

– 5 g bibera

Riblja čorba od oslića – priprema:

Prijatno spremanje i užitak uz čorbu od oslića. Crni luk očistiti i usitniti. Dinstati na ulju dok ne požuti. Potom dodati šargarepu koja je prethodno isjeckana na kolutiće. Dinstati 5 minuta na ulju potom krompir isjeckan na sitne kolutiće dodati i dodati vodu da kuva. Dok se kuva, ribu oslić iseckati na sitne komadiće. 5 minuta pre nego što će biti gotov krompir, u ključalu vodu dodatu usitnjeni oslić, jednu kašiku začina C, usitnjeni bijeli luk i kesicu bibera. Sve to kuvati u zatvorenoj posudi do 8 minuta i servirati kada se malo ohladi. Ko voli da jede bakalar dobija jelo identično mirisu bakalara. Posebno je lijepo kada se jede sutradan jer se svi mirisi sjedine za to vrijeme. Posna i lagana hrana.

BONUS VIDEO:

Izvor: Javno.ba

drugi upravo čitaju