PRIJATELJ MUŠKARCA KOJEG JE UBIO MONSTRUM IZ GRADAČCA OTKRIO NOVE DETALJE: OTEO MU JE KĆERKU PRIJE PAR GODINA

prijatelj muškarca kojeg je ubio monstrum iz gradačca otkrio nove detalje: oteo mu je kćerku prije par godina

Nermin Sulejmanović je izveo krvavi pir u kojem je smrtonosno nastradala njegova supruga i još dvoje ljudi, dok su troje ljudi zadobili ozbiljne povrede.

Nizama Hećimović, prva je nevina žrtva i ujedno nevjenčana supruga Sulejmanovića. Osim nje, život su izgubili i Đengiz Onder i njegov sin Denis Onder, koji su rodom iz Tutina, ali su imali tursko državljanstvo, jer su kratak period života proveli u Turskoj. Sulejmanović je ranio i suprugu Đengiza Ondera, Harisu. Nasilni čin je zahvatio i lokalnog policajca Huseina Kotorića, te Nedima Pamukovića, sugrađanina koji je takođe zadobio povrede.

A. Bajramović, prijatelj porodice Onder je otkrio istinu i podijelio informacije koje osvjetljavaju pozadinu ovog tragičnog slučaja. Prema Bajramovićevim tvrdnjama, Nermin Sulejmanović je izveo niz manipulativnih radnji, uključujući prevaru i krađu, koje su konačno kulminirale u stravičnom nasilju. Bajramović navodi da je Sulejmanović prevario maloljetnu kćerku Đengiza Ondera, nagovorivši je da ukrade značajnu sumu novca iz kuće njene vlastite porodice.

Porodica Onder je proživjela agoniju tokom dvosedmičnog perioda, ne znajući gdje se nalazi njihova kćerka. Nakon dvije sedmice, djevojčica se vratila s manjom sumom novca. Po povratku, njen otac, je tražio od Sulejmanovića da vrati novac, što je eskaliralo u ozbiljne konflikte koji su na kraju rezultirali policijom i sudskim postupkom, da bismo sa krajnim epilogom svi već bili upoznati.

– Prije nekih 7- 8 godina ovaj idiot je oteo Đengizovu kćerku koja se u međuvremenu udala za Pazarca. Tada maloljetnoj djevojci obećavao zlatnu budućnost, bla… bla…, kako to već pali kod maloljetnih curica. Onda je nagovori da ukrade 75.000 eura iz kuće i onda odu s tim parama negdje u Srbiju. Dvije sedmice agonije u Đengizovoj porodici i nakon toga curica se vraća sa hiljadu eura i eto. Naravno Đengiz ga je tužio i tražio da mu vrati pare, ali od toga ništa. Sud i država nisu nista preuzeli da zaštite porodicu Onder i ta je agonija trajala oko osam godina. Ostalo su detalji da šta se u međuvremenu dešavalo i evo epilog sad svima poznat – napisao je A. Bajramović.

Pa je dalje nastavio:

– Đengiz je bio mnogo dobar čovjek, veliki borac i jako uspješan čovjek od posla. Jedno vrijeme živio je u Turskoj i zato posjeduje i tursko državljanstvo. Inače otac mu bio porijeklom iz okoline Tutina – završio je A. Bajramović.

hayat.ba

drugi upravo čitaju