PREMINUO SLIKAR I GRAFIČAR FADIL VEJZOVIĆ

Fadil Vejzović rođen je u Sarajevu 1943. godine, a diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Raula Goldonija. Postdiplomski studij grafike i slikarstva završio je na Akademie der Bildende Kunste u Nurnbergu.

Od 1976. do 1986. radio je u magazinu Start kao art direktor. Vejzović se, osim slikarstvom, tijekom cijele umjetničke karijere bavio i ilustracijama pa je surađivao s brojnim nakladničkim kućama. Godine 2019. objavio je ilustriranu knjigu prema pjesmi Arsena Dedića “Kuća pored mora”.

preminuo slikar i grafičar fadil vejzović
08.11.2019.. Zagreb – Promocija knjige „Kuca pored mora“ pokojnog pjesnika Arsena Dedica i slikara Fadila Vejzovica Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Dobitnik je mnogih nagrada. Izlagao je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu, a za svoj umjetnički rad dobio je mnoge važne nagrade.

Vječna tema i inspiracija umjetničkog rada Fadila Vejzovića bili su žensko tijelo i ljepota.

Od 2007. godine, prema izboru Igora Zidića, njegova djela izložena su u stalnom postavu Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu. Posljednja izložba Fadila Vejzovića, pod nazivom Tijelo – svijet postavljena je u zagrebačkoj Galeriji Josip Račić u martu ove godine.

hayat.ba

drugi upravo čitaju