PREMINUO POZNATI GLUMAC TOM SIZEMORE

preminuo poznati glumac tom sizemore

Sizemore je preminuo skoro dvije sedmice nakon što je pretrpio aneurizme mozga, kao rezultat moždanog udara. Bio je hospitaliziran u kritičnom stanju i od tada je ostao u komi i na intenzivnoj njezi.

Njegov menadžer potvrdio je da je glumac preminuo “mirno u snu u bolnici St Joseph’s Burbank”. Dodao je da su njegov brat Paul i glumčevi sinovi Jayden i Jagger bili uz njega.

  • Duboko sam ožalošćen gubitkom mog starijeg brata Toma – rekao je Paul Sizemore u izjavi za Yahoo Entertainment,
  • Bio je veći od života. Utjecao je na moj život više od bilo koga koga poznajem. Bio je talentovan, pun ljubavi, davao je i mogao je da vas beskrajno zabavlja svojom duhovitošću i sposobnošću pripovjedanja. Užasnut sam što je otišao i uvijek će mi nedostajati.

Sizemoreova bivša supruga, glumica Maeve Quinlan, izrazila je iskreno saučešće cijeloj porodici Sizemore poručivši da su njene misli i molitve upućene ka Tomovim sinovima, Jaydenu i Jaggeru.

preminuo poznati glumac tom sizemore
PREMINUO POZNATI GLUMAC TOM SIZEMORE

Vijest dolazi četiri dana nakon što je Lago rekao da je glumčev medicinski tim obavijestio porodicu da “nema dalje nade i preporučio da isključe aprate”.

Sizemore je rođen u Detroitu 1961. godine, stekao je reputaciju zbog uloga u ratnim i akcionim filmovima 1990-ih i 2000-ih. Imao je male uloge u “Point Break” i “True Romance”, a veće uloge kao detektiv u trileru “Natural Born Killers” i u filmu “Heat”.

Njegova prva glavna uloga bila je još jednog policajca: detektiva u horor filmu “The Relic” u kojem opako čudovište počinje da ubija u muzeju. Zatim je dobio istaknutu ulogu u filmu “Saving Private Ryan” kao zamjenik komandanta Toma Hanksa.

Kasnije se u filmskim ulogama pojavio u filmovima “Black Hawk Down”, “Splinter” i “Mark Felt: The Man Who Deown the White House”. Glumio je i u TV serijama “Robbery Homicide Division”, “Dr Vegas”, “Hawaii Five-0”.

Sizemoreov buran privatni život doveo je do toga da je stekao reputaciju problematične osobe zbog nasilja i zloupotrebe droga. 2003. godine je osuđen za nasilje u porodici i prijetnje djevojci Heidi Fleiss te je dobio šest mjeseci zatvora, a ponovo je osuđen za zlostavljanje u porodici 2017. godine i dobio je tri godine uslovno. Više puta je hapšen zbog upotrebe droge, a 2007. je osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog posjedovanja metamfetamina.

Sizemore je bio oženjen sa Maeve Quinlan između 1996. i 1999. godine i ima dvoje djece.

hayat.ba

drugi upravo čitaju