Preminuo je glumac Duško Valentić

preminuo je glumac duško valentić

Poznati glumac Duško Valentić preminuo je u 75. godini života. Najpoznatiji je po ulozi Papundeka u seriji Velo Misto, i ostalim ulogama u Gavelli i Teatru ITD.

Duško Valentić rođen je 31. januara 1950. godine u Pančevu, a preselio se u Zagreb sa sedam godina. Upisao je Akademiju dramskih umjetnosti prije mature, i tokom cijele karijere bio je angažovan u Gradskom dramskom kazalištu Gavelle.

Imao je preko šezdeset filmskih i televizijskih uloga, a pamtiće ga kazališna publika po ulogama u matičnom kazalištu, kao što su Candide ili Othello.

Ostvario je zapažene uloge u djelima Bena Jonsona, Luigija Pirandella, Eduarda De Filippa, Ive Brešana, Horvatha von Odona, Milana Begovića, F.M. Dostojevskog, A.P. Čehova, Friedricha Schillera, Augusta Strindberga.

Glumio je u mnogim predstavama, filmovima i televizijskim serijama, od Kuda idu divlje svinje do Naše male klinike.

Najpoznatiji je po ulozi Papundeka u seriji Velo Misto, gdje je glumio sa Borisom Dvornikom, Zdravkom Krstulović, Mustafom Nadarevićem i drugima.

Sućut Jandrokovića: Valentićeva umjetnička ostvarenja trajno u hrvatskoj kulturi

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je sućut obitelji Duška Valentića, istakavši da će njegova umjetnička ostvarenja ostati trajna vrijednost u hrvatskoj kulturi.

– Odlazak cijenjenog glumca Duška Valentića je veliki gubitak za hrvatsku kulturu. Njegova umjetnička ostvarenja su neizbrisivi doprinos hrvatskom kulturnom stvaralaštvu, za što mu zahvaljujemo – istakao je Jandroković u izrazima sućuti u ime Hrvatskog sabora.

Originalna objava može se pronaći na stranici Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Javno.ba )

drugi upravo čitaju