Predstavljen novi Peugeot e-208 – Prvi BH auto magazin

Najprodavaniji automobil u Europi u 2022. i jedan od kultnih modela u gami vozila PEUGEOT sada poprima posve novu dimenziju: PEUGEOT 208 osvježen je i dostupan u 100 % električnoj izvedbi s dosegom od 400 km te je redizajniran i opremljen najnaprednijim tehnologijama i novim motorima koji jamče užitak u vožnji. Sve to čini ga još neodoljivijim!

Model 208 nasljednik je devet generacija gradskih automobila marke PEUGEOT te niže uspjehe otkako je predstavljen krajem 2019. U tek nešto više od tri godine diljem svijeta proizvedeno je gotovo 1.000.000 primjeraka modela 208. Godine 2021. i 2022., PEUGEOT 208 bio je najprodavaniji automobil u svim segmentima u Europi.

Za taj je uspjeh uvelike zaslužan uspjeh modela E-208. Model E-208 postao je najprodavaniji električni automobil B-segmenta u Europi 2022. Prošle je godine u Francuskoj čak bio najprodavaniji električni automobil u svim segmentima.

Novi PEUGEOT E-208 kreće u prodaju u studenome 2023.

Bit će dostupne tri razine opreme ACTIVE, ALLURE, GT, i pet pogonskih sklopova, uključujući novi 100 % električni motor snage 115 kW/156 KS, s dosegom od 400 km (mješoviti ciklus vožnje prema WLTP-u), i nove motore HYBRID 100 i HYBRID 136.

JEROME MICHERON, DIREKTOR PROIZVODA, PEUGEOT: „Rad na modelu kao što je 208, koji ima kultni status i postigao je golem uspjeh, uvijek donosi velike izazove. Cilj nam je bio odvesti dizajn i performanse modela 208 na višu razinu, a opet očuvati karakter modela, kako bi zadržao vodeće mjesto u prodaji u B-segmentu u Europi. Novi 208 dolazi u najautentičnijem izdanju dosad: još mačkastiji, zabavniji u vožnji i opremljen naprednijim tehnologijama… Ukratko – još mu je teže odoljeti! Osim toga, sada je još više elektrificiran pa nudi novi električni motor s dosegom od 400 km i nove motore HYBRID 100 i HYBRID 136.”

  • Novi dizajn prednjeg kraja

Sve nove modele 208 krasi posve novi prednji kraj koji najavljuje novu eru dizajna Marke u čijem je središtu novi logotip.

Prednja maska ima gradirani uzorak u boji karoserije koji se savršeno stapa s odbojnikom.  Novi dizajn ukazuje na sve snažniju elektrifikaciju game, ali i pridonosi odvažnijem stavu novog E-208. Prednja maska i karoserija više nisu odijeljeni, već čine cjelinu, čime se povećava dojam robusnosti, učinkovitosti i suvremenosti.

  • Redizajnirani stražnji svjetlosni potpis

Novi E-208 donosi novi dizajn prepoznatljivog stražnjeg svjetlosnog potpisa Marke koji čine tri okomite crvene linije u obliku pandži. Novi model i dalje je vjeran tim linijama, ali one su sada vodoravno postavljene. Čine ih tri elegantne LED linije koje vizualno proširuju crnu letvicu u području poklopca prtljažnika te tako tvore upečatljiviji, naizgled širi izgled stražnjeg kraja. U inačici GT, svjetla za vožnju unatrag i pokazivači smjera također su izvedeni u LED tehnologiji.

Novi E-208 prkosi tradiciji i izgleda bolje no ikad u novoj Agueda žutoj boji u kojoj će biti predstavljen. Na raspolaganju je i nova, profinjena i elegantna Selenium siva boja koja naglašava njegov suvremen karakter.

Novi 208 dostupan je u ukupno sedam boja karoserije: Agueda žuta, Selenium siva, Artense siva, Perla crna, Banquise bijela, Elixir crvena i Vertigo plava. Svi novi modeli 208 opremljeni su retrovizorima u sjajno crnoj boji, bez obzira na odabranu boju karoserije, a inačica GT serijski je opremljena sjajno crnim blatobranima (i, uz nadoplatu, crnim krovom).

Novi naplatci jedan su od glavnih elemenata novog dizajna marke PEUGEOT. Odvažan novi dizajn prvi je puta uveden na naplatcima modela 408, a sad je proširen na sve nove modele marke. Novi E-208 nudi nekoliko vrsta novih aluminijskih naplataka: 16 inča (dvobojni naplatci dijamantne obrade NOMA) ili 17 inča (dvobojni naplatci dijamantne obrade s umetcima YANAKA). Svi aluminijski naplatci imaju četiri kraka s logotipom marke PEUGEOT koji prekriva vijke kotača.

  • Novi identitet marke PEUGEOT

Prednje, stražnje i bočne oznake novog modela 208 dobile su novi font i u novoj su Basalt sivoj boji. Na stražnjem se kraju cijelom širinom letvice poklopca prtljažnika proteže logotip Marke. Model E-208 ima oznaku „E” u dvobojnoj plavo-bijeloj izvedbi.

Dojam u unutrašnjosti novog modela 208 dodatno pojačavaju nove tkanine sjedala, što je vidljivo na novim presvlakama od crne Alcantare sa šavovima Adamite zelene boje (dostupno uz nadoplatu u inačici GT). Inačica GT odlikuje se najvećom razinom detalja, pa su i ukrasna traka armaturne ploče i nasloni za ruke također ukrašeni profinjenim Adamite zelenim šavovima.

auto.ba

drugi upravo čitaju