Poznato za šta se terete uhićeni u akciji ‘Rez’

Postupajući tužitelj ispitat će osumnjičene uhićene u akciji ‘Rez’, nakon čega će donijeti odluku o prijedlogu mjera pritvora, mjera zabrane i drugim aktivnostima u predmetu. U akciji kodnog naziva ‘Rez’, slobode je lišeno više osumnjičenih osoba, koje su pod istragom zbog kaznenih djela organiziranog kriminala, a u svezi sa međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim kaznenim djelima. ‘Prema prikupljenim dokazima, u predmetu u kojem je ostvarena značajna međunarodna suradnja, osumnjičeni su djelovali kao organizirana kriminalna skupina, sa podijeljenim ulogama i zadacima, koja je duži vremenski period vršila krijumčarenje i prodaju na ilegalnom narko tržištu Sarajeva i drugih gradova, velikih količina opojnih droga’, kažu iz Tužiteljstva BiH. Također, u okviru istrage istražuju se i tijekovi novca stečenog nezakonitim aktivnostima, kao i oblici koruptivnog djelovanja osumnjičenih. ‘Nakon ispitivanja osumnjičenih postupajući tužitelj odlučit će o daljim koracima i nastavku istrage u ovom predmetu’, dodaju iz Tužiteljstva BiH.

Podsjećamo, pripadnici Specijalne jedinice MUP-a SŽ u suradnji s kolegama iz MUP-a HNŽ u utorak su na području Sarajeva i Neuma uhitili ukupno sedam osoba.

Kako neslužbeno saznajemo, uhitili su Elvis Keljmendi, Ajlin Ahmić, Anel Sejfović, Slobodan Tomanić, Harun Babić, Amer Pehlić i Armin Kulašević.

The post Poznato za šta se terete uhićeni u akciji ‘Rez’ appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju