Poznato kada bi trebala započeti rekonstrukcija travnjaka na stadionu Koševo i gdje će FK Sarajevo igrati domaće utakmice

Rekonstrukcija se vrši u okviru projekta „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“. Projekat, prema uslovima koje je postavila krovna kuća evropskog fudbala, finansiraju UEFA i NS/FS BiH sa 75% ukupne vrijednosti projekta, dok preostalih 25% obezbjeđuju lokalne zajednice koje raspolažu tim stadionima.

Ukupna vrijednost rekonstrukcije glavnog terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“ sa svim troškovima i obračunatim PDV-om iznosi 2.487.405,03 KM. Nogometni/Fudbalski savez BiH je obezbijedio 1.938.207,97 KM dok je preostali iznos od 549.197,06 KM udio Općine Centar. Fudbalski klub Sarajevo ugovorom preuzima sve troškove održavanja terena u periodu od 10 godina.

Prijedlog ugovora kojim se obezbjeđuje kvalitetna podloga za odigravanje fudbalskih utakmica, kako Fudbalskog kluba Sarajevo tako i svih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine, prije potpisivanja, treba biti potvrđen i odobren od strane vijećnika Općinskog vijeća Općine Centar na prvoj narednoj sjednici koja bi se trebala održati 28. jula, a radovi bi trebali početi odmah nakon zvaničnog potpisivanja ugovora.

FK Sarajevo će svoju utakmicu 3. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv FK Sloga, igrati na stadionu “Asim Ferhatović Hase”. Meč se igra u subotu, 30. jula u 21:00 sat. Kada zvanično započnu radovi na zamjeni travnjaka na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, FK Sarajevo će svoje utakmice igrati na stadionu “Bilino polje” u Zenici.

Nakon detaljne analize svih potencijalnih zamjenskih stadiona, procijenjeno je da je zbog kvalitete travnjaka, reflektora i same cijene, stadion u Zenici najbolje privremeno rješenje za odigravanje domaćih utakmica. Procjena je da će radovi na zamjeni travnjaka trajati 45-60 dana.

Sve informacije vezane za odigravanje domaćih utakmica FK Sarajevo u Zenici biće dostupne navijačima FK Sarajevo kada bude definisan tačan datum početka radova na stadionu “Asim Ferhatović Hase”. 

sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju