Poznati motiv prebijanja i stanje učenika osnovne škole u Banjoj Luci: Napadani bejzbol palicama

poznati motiv prebijanja i stanje učenika osnovne škole u banjoj luci: napadani bejzbol palicama

Učenik devetog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Boriku bio je žrtva napada trojice napadača sa bejzbol palicama i fantomkama na glavama. Ima blaži potres mozga i trenutno je zadržan na liječenju na UKC-u RS, ali nije životno ugrožen, izjavila je direktorica ove škole Tatjana Vilendečić u razgovoru za “Nezavisne novine”.

Ona se nalazi na ekskurziji sa učenicima osmog razreda, ali je u kontaktu sa razrednicom dječaka, kojoj je ove informacije prenijela njegov otac.

Napad se desio jučer za vrijeme velikog odmora u blizini škole. Najvjerojatniji uzrok je sukob navijačkih grupa i revanšizam. Najvažnije je da je učenik stabilan, a istraživanje slučaja će se nastaviti”, dodala je Vilendečić.

Neslužbeno se priča da su napadači pripadnici navijačke grupe Lešinari, dok je i učenik navijač. Škola ostaje u kontaktu sa zamjenikom direktora koji je bio na licu mjesta i spriječio napad.

Objava Poznati motiv prebijanja i stanje učenika osnovne škole u Banjoj Luci: Udarali ga bejzbol palicama pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Javno.ba )

drugi upravo čitaju