POTRESNA ISPOVIJEST PJEVAČICE O BORBI ZA ŽIVOT: Bila sam toliko bolesna, mislila sam da ludim!

Bolest Marine Tadić uticala je na njene svakodnevne obaveze, pa je pjevačica odlučila da svoju priču podijeli sa javnošću u želji da njen primjer pomogne još nekome da se izbori sa zdravstvenim problemom.

Kada nije pred kamerama, Marina Tadić živi mirnim porodičnim životom i uživa u trenucima sa svojim suprugom Urošem i kćerkicom Verom, a o intimi rijetko govori.

Ipak, prilikom gostovanja u medijima pjevačica je otvorila dušu i ispričala kako je izgledala njena borba sa anksioznošću.

– Imala sam problem sa disajnim putevima, ali kada sam ušla u priču sa doktorkom shvatila je da su emocije uzrok takvog stanja. Te emocije su bile zarobljenje duboko u djetinjstvu. Moj pristup ljudima me je najviše opterećivao jer sam morala da o svima brinem.

– Ja sam bila ta koja je mama svima. Tada sam otišla na terapiju, čuveni geštald, koji mi je mnogo pomogao. Od tada govorim ljudima da moraju više da govore o sebi i svojim problemima, jer kod nas se uglavnom ne govori o tome – priznala je pjevačica.

Marina je objasnila koje simptome je imala i kako je prevazišla stanje anksioznosti.

– Nisam imala taj panični napad. Meni se dešavalo da mislim da ludim. To sam pripisivala ljudima, jer u jednom trenutku vi ste toliko preplavljeni ljudima da vas oni “pojedu”. Meni je to najviše smetalo. Ja sam veliki “upijač”. Milijardu ljudi oko mene i ja upijam i negativnu i pozitivnu energiju. Dođem kući i vidim da to nije moje, svjesna sam da to nije moja energija. Imala sam probleme i na nastupima – rekla je Marina i dodala:

– Vidim nekoga i pomislim da je tužan, i onda sam mislila da je tužan zbog mene, da mu se ne sviđa kako ja pjevam. I onda sam prisvajala svu energiju tih ljudi. Kući sam dolazila totalno slomljena. Pripisivala sam to sebi i pitala se šta sam ja to pogrešno uradila, ali naučila sam razne vježbe uz pomoć kojih sam to prevazišla to stanje – rekla je.

POTRESNA ISPOVIJEST PJEVAČICE O BORBI ZA ŽIVOT: Bila sam toliko bolesna, mislila sam da ludim! Express.

express.ba

drugi upravo čitaju