POSNI ČIZKEJK U dananima posta obraduj svoje ukućane

Kolač od voća i sira može da se pravi na više načina, sa različitim sastojcima. Mi vam donosimo recept za posni čizkejk.

ZA PODLOGU

300 g posnog mljevenog keksa
125 g posnog margarina
150 ml soka od pomorandže

ZA BIJELI FIL

500 ml posne slatke pavlake
250 g posnog margarina
20 g želatina
100 ml vode

ZA VOĆNI FIL

800 g malina ili smrznutog crvenog voća (jagode, maline, višnje)
10 kašika šećera
20 g želatina
100 ml vode

Potrebno je

Za podlogu U posudu stavite mljeveni keks, dodajte otopljen posni margarin, i dobro izmješajte. Onda dodajte sok od pomorandže i sve promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Stavite obruč na tacnu, pa rasporeditie pripremljenu smjesu i poravnajte.

Za bijeli fil Umutite mikserom posnu slatku pavlaku, dodajte posni margarin za mazanje i sve dobro opet umutite. Zatim razmutite želatin u vodi pa stavite na šporet i kuvajte 2 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi 2 minuta. Onda postepeno dodajte u umućenu slatku pavlaku i margarin neprekidno muteći mikserom. Tu smjesu nanesite preko podloge.

Za voćni fil Stavite u šerpicu maline pa dodajte šećer i izmješajte. Želatin rastvorite u vodi i sipajte u šerpicu. Onda dobro izmješajte pa stavite na šporet i kuvajte do potrebne gustine. Ostavitie da se ohladi, pa nanesite preko bijelog fila. Kolač stavite u frižider da se stegne. Na kraju, izvadite i sklonite obruč. Sijecite čizkejk na parčiće i posluźite. Prijatno !

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

drugi upravo čitaju