POSAO I NOVAC U FOKUSU: Sedmični horoskop nagovještava uzbuđenja za mnoge znake zodijaka

Decembar je tek počeo a već se u vazduhu osjeća nagovještaj brojnih promjena koje nam slijede. Sudeći prema najavama astrologa u narednoj nedjelji većini horoskopskih znakova u fokusu će biti posao. Ovnove čeka ozbiljan razgovor sa nadređenima, dok će Lavovi postaviti temelj za dugoročno poslovanje.

Ovan – Avanturistički duh

POSAO: Ovnovi su u nekom poletu i euforiji, a s druge strane imaju nepovjerenje i nejasne situacije koje to na neki način prekidaju. Veoma su ambiciozni i imaju želju da naprave nešto novo, ali se još ništa nije materijalizovalo, pa ih to možda zbunjuje. Ubrzo će dobiti potvrdu i napraviti procjenu na šta treba da se fokusiraju, a šta da puste. Moguće je da će neki Ovnovi imati ozbiljan razgovor s nadređenima, a neki bi mogli da poprave finansijsku situaciju, dobiju povećanje plate ili neki drugi vid finansijske nadoknade. Moguće je i poslovno putovanje i saradnja s inostranstvom ili neki dugoročni planovi koji trenutno nisu izvodljivi. Kod nekih Ovnova će doći do velikih promjena u kolektivu, koji se neće mnogo ticati njih samih, pa je najbolje da ostanu po strani i ne nasjedaju na bilo kakve provokacije, jer nema potrebe. Bit ćete skloni i trošenju i ulaganju novca, pa povedite računa da ne ode više nego što ste planirali. Jedan od roditelja bi mogao da vam bude u fokusu ovih dana ili ćete se baviti nasljedstvom i papirologijom.

LJUBAV: Na emotivnom planu Ovnovi koji su u braku ili vezi će biti otvoreni za nova dešavanja i avanturu. Spremni ste da se aktivirate, a moguće je čak i putovanje za pamćenje. Međutim, partner bi mogao da koči ili usporava vaše planove. Neće vam prijati ako se neko u bliskom okruženju bude kolebao, pa ćete imati ozbiljna iskušenja. Smetat će vam što partner ne može da vas prati, dok ćete vi imati pojačan avanturistički duh. Zbog roga su moguće razmirice, a nije isključen ni napad ljubomore. Slobodni Ovnovi će biti otvoreni za avanturu i neobavezne veze, pa će im smetati bilo kakav pritisak. Ako želite da osvojite jednog Ovna, najbolje je da ga u ovom periodu pustite ili čak i ne budete u kontaktu.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu Ovnovi treba da obrate pažnju na reproduktivne organe i infekcije. Moguć je gubitak ravnoteže ili pad.

Posmatrajte ljude i dešavanja oko sebe, tako ćete bolje procijeniti situaciju.

Bik – Korak po korak

POSAO: Bikovima ove nedjelje neće ići komunikacija naruku iako će željeti da sistematizuju neke poslove, budu tačni i precizni. Imate svijest o razvoju i potencijalu, ali vas može ponijeti neka ideja. Neke stvari bi mogle da se otrgnu kontroli i neće sve biti onako kako ste zamislili. Iako ćete imati neke rezultate, nećete biti zadovoljni krajnjim ishodom. Svjesni ste da možete više, pa vas to može nervirati. Neki Bikovi bi mogli da osjećaju strah jer moraju da izađu iz nekog šablona, pa bi mogle da ih savladaju emocije. Rijetki Bikovi će se prepustiti izazovu i upustiti hrabro u neke nove avanture koje neće biti prijatne. Bikovi koji se bave privatnim biznisom bit će u posebno izazovnim i tenzičnim situacijama i u prilici da se pozabave reorganizacijom. Bit ćete u situaciji da drugima podignete motiv i želju za radom. Iako sve ide s malim zakašnjenjem, važno je da prihvatite okolnosti koje vam se nameću. Neki Bikovi će se baviti renoviranjem i sređivanjem poslovnog prostora, dok će neki riješiti da otputuju. Mogući su problemi s jednim od roditelja.

LJUBAV: Bikovi koji su u braku ili vezi će imati iskušenja na emotivnom planu i poremetiti balans u odnosu s partnerom, koji je doskoro sjajno funkcionisao. Moguće je da vaše dugo odsustvo i poslovna angažiranost prave problem u vašem odnosu, pa je potrebna mala pauza ili raspodjela prioriteta. Iako ste vjerni i odani partneru, možete izazvati sumnju i vaša potreba za slobodom stvoriti probleme. Možda vam je potrebna promjena ili više zajedničkih trenutaka, ali u isto vrijeme partner treba da shvati da fizički odnos nije dovoljan da bi veza opstala. Slobodni Bikovi su u nešto boljem položaju, ali će se ipak osjetiti neka barijera između vas i osobe koje vam se dopada. Moguće je da postoji emotivni disbalans, pa neće tako lako biti uzvraćeno ono što činite za druge. Nailazite na osobe s kojima niste na istoj talasnoj dužini i to će se u odnosu i osjećati. Trenutno niste spremni za ozbiljnu vezu, ali će vam avantura i veza bez obaveza i te kako prijati.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu bi trebalo da obratite pažnju na stomak i ishranu.

SAVJET: Držite emocije pod kontrolom.

Blizanci – Ne pristupajte polovično

POSAO: Blizanci će se ove nedjelje baviti rješavanjem finansija i nekih pravnih pitanja i nedoumica. Moguće je da ste se upustili u nešto što bi mogao da bude krupan zalogaj za vas, pa ćete se često dvoumiti i mijenjati mišljenje da li treba da se upustite u izazove i prepustite situaciji ili od svega odustanete. U mnogim situacijama će vam neke stvari biti nejasne, pa nije isključeno i razočaranje. Željet ćete nešto da pokušate, ali niste sigurni u ishod. Mogući su napetost, nervoza, ali i ishitreno reagiranje ako se neko bude miješao u vaš posao. Bitno je da vam u ključnim trenucima niko ne smeta i da radite u prijatnom okruženju. Neki Blizanci će se odlučiti na rad od kuće, dok će neki morati da se prihvate neke odgovornosti i obaveza iako to ne žele. Iako ćete tražiti uslove i pravila, bolje je da na početku prekinete stvari koje idu u lošem smjeru nego da to radite napola. Zbog pojačane razdražljivosti, možete imati loše odnose s kolegama i ljudima u okruženju. Mogli biste biti strogi i isključivi.

LJUBAV: Blizanci koji su u braku ili vezi bi mogli taktizirati jer su svjesni da nagli zahtjevi i reakcije mogu napraviti tenziju u odnosu. Moguće je da ćete pokušati da spustite loptu i čak se izvinite ako ste bili pregrubi, ali ne očekujte da će partner to olako prihvatiti. Povedite računa kako komunicirate jer su mogući ispadi ljubomore i nepovjerenja, a nije isključeno i tjeranje inata s jedne ili druge strane. Slobodnim Blizancima će prijati energija i novo okruženje, pa će često biti u prilici da flertuju i upoznaju nove i zanimljive osobe. Međutim, mogli biste da se nađete u veoma intrigantnoj situaciji, što će vam na početku prijati, ali vam se kasnije neće dopasti u kom smjeru sve ide. Pazite šta radite i ne ulazite u tajne odnose da se kasnije ne biste pitali što vam je to trebalo.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu biste mogli da imate problema s disajnim organima. Oslobodite se viška stresa i napetosti i budite obazrivi u saobraćaju. Moguće su povrede ruku i prstiju.

SAVJET: Ne komplikujte bespotrebno stvari.

Rak – Promjena okolnosti na poslu i u ljubavi

POSAO: Rakovi će morati da preuzmu odgovornost i prihvate neke obaveze na poslovnom planu, ali će, u isto vrijeme, morati da sarađuju s drugim ljudima. Iako ćete biti potpuno predani, neke stvari će se dodatno aktivirati. Zavisit ćete od osoba s kojima ćete morati da sarađujete i biti u prilici da im prepustite da vode posao. Kod mnogih Rakova će se promijeniti svakodnevne obaveze i rutina, a neki pripadnici ovog znaka bi mogli da promijene posao. Međutim, probajte realno da sagledate situaciju i spustite loptu ako niste u mogućnosti da birate. Neki Rakovi bi mogli da se zaposle i započnu probni rad. Komunikacija neće biti na zavidnom nivou, pa probajte da izbjegnete svaki vid sukoba i provokacija. Neki Rakovi bi mogli da imaju priliku da sarađuju s inostranstvom ili stranom firmom, a najviše benefita bi mogli imati oni koji se bave nekom vrstom umjetnosti. Moguća je i ponuda za partnerski odnos, ali u tom slučaju treba da budete posebno obazrivi i precizni. Ako budete imali iskustvo sa sudom, dobro razmislite i provjerite prije nego što bilo šta potpišete.

LJUBAV: Rakovi koji su u braku ili vezi su spremni na otvoren razgovor, ali to neće biti moguće i s druge strane. Moguće je da prolazite izazove koje niste spremni da prevaziđete, pa ćete u jednom trenutku započinjati razgovor, a u drugom se povući i odustajati. Previše tenzije, kod nekih strasti i ljubomore, poremetit će balans u odnosima, a oni koji su na nestabilnim nogama mogli bi čak i raskinuti. Kod slobodnih Rakova bi moglo da dođe do strastvenog susreta ili odnosa koji bi mogao da im promijeni život. Moguće je da se radi o osobi koju ste upoznali preko posla, naročito kada su pripadnice ljepšeg spola u pitanju, a nije isključena i tajna ili zabranjena ljubav. Ne upuštajte se olako u odnos jer biste kasnije mogli da se kajete.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu biste mogli da imate problema sa stomakom i psihom. Mogli biste biti ranjivi, ali i razočarani u neke ljude.

SAVJET: Budite iskreni, ali ne i naivni

Lav – Postavljanje uslova

POSAO: Lavovi su svjesni da je u nekim momentima potrebno da rizikuju i riješe neke probleme da bi postavili temelj za neko dugoročno poslovanje. Morat će da postave uslove i granice ispod kojih neće željeti da idu, kao i okolnosti u kojima neće htjeti da rade. Samouvjereni ste, imate stav i nećete željeti da prihvatite nešto što vam ne odgovara. Moguće je da će neki trenutno odustati od svojih zamisli, ali samo nakratko da bi se bolje pripremili od januara. U isto vrijeme, mnogi će se i dalje preispitivati jer će im najvažnije biti da se oni osjećaju dobro sami sa sobom, a onda i kako se to manifestuje na materijalnom planu. Lavovi koji se bave porodičnim ili privatnim biznisom će ove nedjelje imati pune ruke posla jer će neke stvari postavljati od nule. Imat ćete veliku odgovornost i želju da sve uradite kako treba jer u narednih mjesec dana će vam to biti najvažnije. Moguće je da ćete zapošljavati nove ljude ili željeti da promijenite prostor u kome radite. Neki Lavovi će se baviti renoviranjem poslovnog ili privatnog prostora, dok neke očekuju razrješenja oko imovine.

LJUBAV: Na emotivnom planu mnogi Lavovi će se baviti analizom i detaljima, koji bi u nekim situacijama mogli da budu neprijatni i tenzični. Na neke stvari morat ćete direktno da ukažete, bilo da se radi o vašem odnosu, porodici, djeci ili poslu partnera, da se kasnije ne bi došlo do razdora. Mogući su novi dogovori koji se tiču praktičnog života, dok ćete emocije na neko vrijeme ostaviti po strani. Da biste pokazali da ste spremni da se mijenjate i dali primjer, moguće je da ćete napraviti krupan iskorak i promijeniti nešto kod sebe. Slobodni Lavovi ulaze u fazu kad će biti u centru pažnje gdje god se pojave. Harizmatični, veseli i šarmantni, osvajat ćete pogledom, humorom i pričom. Moguće je da vam je tiha patnja osoba kojoj iz nekog razloga ne možete da priđete, ali ćete to zadržati za sebe.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati kardiovaskularnih problema ili s kičmom. Bilo bi dobro da se trgnete i sagledate stvari na realniji način. Promijenite loše navike.

SAVJET: Budite otvoreni i spremni da uvidite sopstvene greške i propuste.

Djevice – Stabilizacija na poslovnom i finansijskom planu

POSAO: Djevice će imati osjećaj pojačanog buđenja i posebnog osvješćenja, a komunikacija će biti jasnija i naići će na odobrenje nekih važnih ljudi. Drugi će biti u prilici da vas saslušaju i obrate pažnju na vas, pa će vam to prilično imponovati, ali se pazite da zbog toga ne poletite. Budite strpljivi, taktični i probajte da napravite važne kontakte i pokrenete nešto novo u poslovanju. To ne znači da treba da budete napadni, već da postepeno pristupate cilju i važnim ljudima. Mnoge Djevice koje se bave privatnim biznisom će u ovom periodu pokrenuti nešto novo ili proširiti djelatnost, ali na specifičan način. Radi se o isplativom poslovanju i veoma važnom i korisnom u vašem slučaju. Djevice koje rade u kolektivu će ove nedjelje imati važne razgovore, naročito oko 5. decembra, kada je potrebno da budu veoma oprezne i oštroumne i dobro procijene situaciju. Smetat će vam što neki ljudi nemaju sluha za dobre stvari, a nalaze se na važnim pozicijama. Moguće je i kraće putovanje ili češći kontakt s rodbinom, braćom ili sestrama. Finansijska situacija je stabilna i ide uzlaznom putanjom.

LJUBAV: Na emotivnom planu Djevice koje su u braku ili vezi se nalaze u fazi kada moraju da funkcionišu pod nekim šablonom jer se okolnosti tako nameću. Moguće je da će morati da rješavaju neke situacije u vezi s prošlošću, a moguće je i zajedničko angažovanje na poslovnom planu. Moguće je da partner nema dovoljan fokus i brzinu, ali će vam svakako biti podrška i oslonac, pa ćete se nadopunjavati. Kod nekih parova nije isključeno ni udaljavanje i distanciranje zbog nekih obaveza, pa ako to primetite, probajte na vrijeme da se vratite na ispravan kolosjek. Slobodnim Djevicama bi u život mogao da se vrati neko iz prošlosti i prilično ih prodrma. Moguć je kontakt s osobom u inostranstvu ili s nekim ko ne živi u vašem gradu.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu mogući su stomačni problemi, a ženske pripadnice ovog znaka bi trebalo da obrate pažnju na grudi.

SAVJET: Budite uporni jer su rezultati u decembru izvjesni, samo neće doći tako brzo.

Vage – Nema odustajanja ako nešto želite

POSAO: Vage bi početkom mjeseca mogle nešto da odlože početkom nedjelje, ali će, kako nedelja bude odmicala, dobiti sigurnost i prilaziti polako ciljevima. Imat ćete i neka kolebanja u vezi s finansijama i ulaganjima, ali i to će doći na svoje, naročito krajem mjeseca. Uvijek sve dobro provjerite da ne bi došlo do neke greške koja bi mogla skupo da vas košta. Potrebno je da obratite pažnju na komunikaciju s drugima i posebno se fokusirate na tom polju jer bi i mali propust mogao da vas poremeti. Oštroumni ste i vješti, ali biste mogli i  brzopleto da reagujete u nekim situacijama, što vam nikako neće odgovarati. Takođe, možete biti prilično zatvoreni i kruti, što nije svojstveno vašem znaku, i doživljavati stvari lično. Mnogo toga se promijenilo na poslovnom planu i u kolektivu, ali vas to neće mnogo poremetiti. Moguće je da će doći neki novi ljudi, dok bi neki mogli otići. Moguće je i kraće poslovno putovanje i saradnja s rodbinom. Budite obazrivi s troškovima jer ćete imati veću želju za kupovinom i sklonost ka riziku. Ne radite ništa mimo zakona. Vage koje traže posao mogle bi sada dobiti dobru priliku.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzete Vage bi mogle imati izazove na ovom polju i neprijatne situacije, bilo od njihove strane, bilo od partnera. Ovo bi mogao da bude test da li ste u stanju da se prepustite strastima i novom iskustvu ili ćete moći da to prevaziđete. Ovo je period stabilizacije ili udaljavanja u vezi, a na vama je da izaberete pravac. Moguće je da ćete biti prinuđeni da promijenite svakodnevicu ili će vam funkcionisanje biti otežano. Slobodne Vage će imati mogućnost da uđu u stabilnu vezu s osobom koju svakodnevno viđaju, ali bi nešto moglo da ih koči i usporava. Međutim, postoji mogućnost da se radi o nekoj tajnoj vezi sa starijom osobom, a nije isključeno i da se u vaš život vrati stara ljubav.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s disajnim organima, prstima i rukama. Moguće je pokretanje pijeska u žuči ili bubrezima. Oprez u saobraćaju.

SAVJET: Imajte vjere u sebe.

Škorpija – Bolje raspoloženje i prilike

POSAO: Škorpijama je naglašeno polje finansija, ali i bolja organizacija na poslovnom planu. Imate mogućnost napredovanja, ali takve stvari ne mogu da se dogode preko noći. Od 5. decembra biste mogli napraviti mnogo dobru poslovnu saradnja s osobom s kojom ste na istoj talasnoj dužini i s kojom se odlično kapirate, ali isto tako bi moglo da dođe do jednog razlaza ili distanciranja od osobe od koje ste se s vremenom udaljili u svakom smislu. S tim promjenama ćete se dobro nositi i prihvatati ih baš onako kako treba. Ovo je veoma povoljan period za sve Škorpije koje se bave kreativnim zanimanjem i javnim poslom. Komunikacija s kolegama će biti osjetno bolja, a i mogli biste da promijenite mišljenje o nekim osobama. Nećete biti skloni kalkulaciji, već ćete otvoreno pristupiti poslu s čistim namjerama. Ako i budete u mogućnosti, nemojte ništa raditi mimo zakona ili regularne procedure. Mnoge Škorpije će biti sklone trošenju, pa bi trebalo da povedu računa da ne zapadnu u dugove. Nije isključena saradnja s inostranstvom ili stranim firmama ili je moguće poslovno putovanje.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzete Škorpije će imati jasnu i direktnu komunikaciju s partnerom. Donosit ćete samostalno odluke, ali će vas partner u svakoj vašoj odluci podržavati. Moći ćete da se razumijete ne izgovarajući nijednu riječ, što će vam izuzetno prijati. Neka vrsta tišine ili pauze mogla bi da nastupi i to u cilju stabilnije veze i povjerenja. Međutim, ako za partnera imate osobu koja je nesigurna i nema dovoljno povjerenja, moglo bi da dođe do ljubomornih scena ili čak raskida. Djeca će vam biti u fokusu ovog mjeseca, pa ćete im više nego inače pružati pažnje i podrške. Slobodne Škorpije bi mogle da započnu vezu s osobom od autoriteta, s nekim s većom razlikom u godinama ili bi u život mogla da im se vrati stara ljubav. Veze koje budu sada započele bit će građene na povjerenju i stabilnosti, s jakim uplivom strasti, pa je najbolje da se prepustite osjećanjima.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu najviše problema možete da imate s grlom, štitastom žlijezdom ili jednjakom.

SAVJET: Povedite više računa o tijelu.

Stijrelac – Sve u svoje vrijeme

POSAO: Strijelčevi, sretan rođendan! Početak mjeseca je predodređen za komunikaciju i lične odluke, za koje će vam trebati više vremena jer se radi o nečemu na šta ste dugo čekali. Budite obazrivi i ne rasplinjavajte se na više strana. Iako ćete biti introvertniji u ponedjeljak, nastojte da zadržite takav način funkcionisanja i rasteretite se nekih obaveza koje su se nagomilale tokom nedjelje. Ovo je period kada će mnogi Strijelčevi biti u prilici da ulažu novac ili pregovaraju u vezi s nekom materijalnom dobiti. I tu bi trebalo da budete obazrivi i pristupate stvarima polako. Možete biti rastrzani između privatnih i poslovnih obaveza, a moguće je da će vas mučiti neke stvari o kojima nećete moći da pričate. Jednostavno rečeno, mnogo više ćete se davati nego što ćete dobijati. Nemojte ništa da forsirate na silu, već pustite da se stvari odvijaju od sebe. Imate mnogo ideja, novih saznanja, mnogo talenata i pomoć prijatelja i ljudi s kojima sarađujete, ali se stvari još nisu dovoljno posložile, pa je logično što sve ide usporeno. Ne radite ništa mimo zakona, naročito oko 10. decembra. Na samom kraju godine će se situacija drastično promijeniti.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzeti Strijelčevi bi mogli biti nezadovoljni partnerom. Ljubomora i neke tajne bi mogle prilično da pokvare sreću i uzdrmaju vas. Ovo je odličan period za preispitivanje, pa bi najbolje bilo da u miru i tišini, prije svega, razgovarate sa sobom i izbacite sve strahove. Moguće je da ne vidite realno trenutnu situaciju i da se na neki način osjećate kao žrtva jer ne držite stvari pod kontrolom. Komunikacija bi trebalo da bude jednostavna i sa što manje udubljivanja jer neće biti razumijevanja. Slobodni Strijelčevi bi mogli da upadnu u zamku strasti tajne i zabranjene veze. Budite oprezni jer bi ovaj odnos mogao biti fatalan po vas. Oko 8. decembra biste mogli da imate susret ili kontakt koji će odrediti pravac u kom će ići odnos s ovom osobom.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu najviše problema biste mogli imati s glavom. Nemojte nepotrebno da se opterećujete stvarima na koje ne možete da utičete. Trudite se da ne budete isuviše intenzivni i nagli.

SAVJET: Održavajte balans i ravnotežu unutar sebe, a i na spoljnom planu.

Jarac – Predani i konkretni

POSAO: Jarčevi bi trebalo da budu u pripravnosti i definišu važne stvari koje bi mogle naglo da se promijene ili postanu nejasne. Nešto što ste ranije ugovorili moglo bi iz nekog razloga da se promijeni i malo vas izbaci iz kolosjeka. Probajte da ostanete smireni i navedete razgovor na svoju vodenicu. Budite trezveni ako donosite važne odluke i ne mijenjajte ih previše. Vaši planovi imaju izgleda da se šire, ali je važno da sve ide postepeno, korak po korak. Ne žurite čak iako vam se ukaže neka primamljiva prilika. Budite oprezni i radite na kvalitetu, a finansijska situacija će doći sama po sebi. Ovo nije period kada treba da započinjete nešto novo, ali je dobar za pripremu i veliki pomak, koji bi mogao da se aktivira krajem ove godine i početkom sljedeće. Jedan od prijatelja će vam biti podrška i pomoći vam da povučete neke važne poteze i osjećate se sigurnije. Bit ćete produktivni, ali će vam dobronamjeran savjet dobro doći, međutim, trudite se da i vi slušate na pravi način. Ostavljat ćete dobar utisak na druge, što će vam pomoći u mnogim pregovorima i razgovorima. Na pragu ste stvaranja nekih novih i posebnih vrijednosti.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzeti Jarčevi su više fokusirani na sebe i poslovne obaveze, pa bi partner mogao da se osjeća zapostavljeno. Vjerovatno nećete biti dovoljno prisutni i nećete dovoljno slušati šta želi da vam kaže, pa u tim situacijama može doći do nesporazuma. Probajte da nađete više vremena za bliske ljude i s njima više komunicirate. Možda bi trebalo da uputite partnera u transformaciju kroz koju prolazite i budete iskreni. Slobodni Jarčevi bi preko prijatelja ili s jednim od njih mogli da prodube odnos i započnu malo drugačiju komunikaciju. Radi se o nekome koga izuzetno cijenite i poštujete i imate neko strahopoštovanje. Bit će pojačana strast, a veza u koju možete da uđete fatalna.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu bi trebalo da smanjite tenziju i usporite kad god možete. Moguće su nesanica i problemi sa stopalima, a mogući su i neki unutrašnji strahovi.

SAVJET: Budite mudri i ne pričajte više nego što je potrebno.

Vodolija – Nove ideje

POSAO: Vodolije će ove nedjelje morati nešto da saopšte ili prenesu neku informaciju. Bit ćete u prilici da pokrenete nove stvari koje drugi nisu mogli da prepoznaju ili vide, što će vas izdvojiti od ostalih. Sve će vam ići od ruke, bez mnogo angažmana i truda. Moguće je da niste očekivali ovakav razvoj situacije i preokret, pa biste i sami mogli biti iznenađeni. U vašoj okolini će se pokrenuti neki novi poslovi, a vi ćete biti važan šraf i neko ko će postići dobre rezultate. Moguće je da se neke stvari odvijaju s malim zakašnjenjem, ali to neće umanjiti sve ono što ćete tek postići u bliskoj budućnosti. Važno je da budete tihi i skromni i da pristupate drugačije poslu nego što ste to radili do sada. Dvoumit ćete se oko nekih odluka, što je potpuno ispravno, jer će se kasnije stvari mnogo bolje posložiti, ali nemojte u tome pretjerivati i ostavljati sitnice neriješene jer, kada se nagomilaju, mogle bi da vam otežaju život bespotrebno. Organizacija i planiranje će biti od velike važnosti u vašem poslu i pažljivo bavljenje finansijama, naročito kada se radi o tuđem novcu. Važni datumi su 5, 8. i 9. decembar, kada ćete morati da donesete važne odluke ili nešto bitno riješite. Nadređeni su vam naklonjeni, ali biste mogli biti na meti nekih ljubomornih osoba.

LJUBAV: Na emotivnom planu Vodolije koje su u braku ili vezi bi mogle imati neobično ponašanje. Partner bi mogao da vam zamjera da niste dovoljno jasni i da mnogo toga zadržavate za sebe. Postoji mogućnost ljubomore ili nekih neprijatnih komentara i osjećanja. U nekim momentima biste mogli reagovati burno i to sve zbog međusobnog nerazumijevanja. Od 5. do 8. decembra ćete imati priliku da izgladite situaciju, pa se potrudite da to i učinite. Slobodne Vodolije bi mogle da nađu srodnu dušu u poslovnom okruženju, a nije isključeno da se radi o osobi koja im je nadređena. Mogli biste biti prilično zaneseni i opijeni strašću i pronicljivošću ove osobe, ali i da upadnete u iskušenje da započnete tajnu vezu. Iako ste vrlo snalažljivi, u ovakvom odnosu ćete se teško snaći.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu biste mogli imati problema s nervima, ali i stresom i nervozom. Ne dozvolite da zbog nekih propusta nabijate sebi osjećaj krivice ili postanete nesigurni.

SAVJET: Napravite iskorak u međuljudskim odnosima.

Ribe – Dobar odabir saradnika

POSAO: Ribe će na poslovnom planu imati razvoj kroz komunikativni i informacioni momenat, s čim će dobro izaći na kraj bez obzira na česte i nagle promjene. Napravite dobru procjenu s kim ćete moći dobro da sarađujete, s kim se razumijete, a ko vam nikako ne prija da ne biste bespotrebno gubili vrijeme. Potrebni su vam ljudi koji su sličnog senzibiliteta i s kim se dobro razumijete. Ne bi trebalo da imate većih problema, ali ako neko ne bude mogao da vas prati, neminovna su usporenja. Mnoge Ribe očekuje poslovno putovanje i mogućnost da nauče nešto novo, pa je ovo odličan period za sve studente i dodatnu edukaciju. Podignite kriterije kada su drugi ljudi u pitanju ako želite da poslovanje podignete na viši nivo i dobijete bolje rezultate. Budite obazrivi u komunikaciji s nadređenima, jer bi moglo da dođe do sukoba mišljenja. U redu je da budete iskreni, ali ne morate uvijek da kažete svoje mišljenje, nekada je potrebno nešto i prešutati. Potrudite se da završite sve što imate u toku ove nedjelje jer će kasnije sve biti mnogo teže ili se prolongirati. Moguće je da ćete dobiti nove kolege ovih dana ili ćete biti u prilici da zaposlite nove ljude, pa će vaša procjena biti od velike važnosti. Nije isključena saradnja s inostranstvom.

LJUBAV: Na emotivnom planu Ribe koje su u braku ili vezi bit će direktne i otvorene jer će željeti da budu jasne i korektne, prije svega prema sebi, pa onda i prema partneru. Ove nedjelje ćete željeti da budete mudri i donesete zrele odluke u odnosu, ali je potrebno da sačekate da se neke stvari slegnu. Vaša veza bi mogla da dobije potpuno drugačiji oblik, a nije isključeno da bi neko od vas mogao da otputuje ili ćete to učiniti zajedno. Slobodne Ribe bi mogle biti prepoznate, prije svega na duhovnom planu, a onda i na materijalnom, od osobe koja je vesela, znatiželjna i ima izražen avanturistički duh. S jedne strane će vam to prijati, dok biste, s druge, mogli da se uplašite i, na neki način, ustuknete pred emotivnim izazovima. Moguće je da se radi o osobi koja je zauzete ili ne živi u istom gradu kao vi. U svakom slučaju, pred vama je zanimljiv period.

ZDRAVLJE: Kada je zdravlje u pitanju, trebalo bi da obratite pažnju na kosti i kičmu. Povećajte fizičku aktivnost, ali nemojte raditi više stvari odjednom. Odredite prioritete.

SAVJET: Budite spremni na kompromise.

POSAO I NOVAC U FOKUSU: Sedmični horoskop nagovještava uzbuđenja za mnoge znake zodijaka Express.

express.ba

drugi upravo čitaju