12.7 C
Sarajevo
Ned, 05, 23

POLITIČAR UBIO LJUBAVNICU: PREKO MERDEVINA JOJ SE UŠUNJAO U KUĆU PA JE IZBO NOŽEM

POLITIČAR UBIO LJUBAVNICU: PREKO MERDEVINA JOJ SE UŠUNJAO U KUĆU PA JE IZBO NOŽEM

Mnogi zločini počinjeni na teritoriji Srbije uznemirili su javnost. Neki od njih su toliko surovi da se i godinama, ali i decenijama kasnije sa jezom govori o njima, a akteri krvavih pirova služe dugogodišnje robije ili su sami presudili sebi.

U kategoriji Najjeziviji zločini u Srbiji podsjećamo vas na neka monstruozna djela koja su odnijela nevine živote i zavila u crno mnoge porodice, ali i cijela mjesta u kojima su se desili.

Načelnik odjeljenja za opštu upravu i javne službe Koceljeva, Radovan Ranisavljević (57) ubio je Jasminu Puretić Lazarević (46) u Bariču, u Beogradskoj ulici broj 53, a zatim pokušao da oduzme sebi život. Prema prvim informacijama, surovo ubistvo dogodilo se zbog užasne ljubomore. Zločin se dogodio 23. septembra 2020. godine.

Kada je ubio ljubavnicu, Radovan je krenuo ka mostu na Savi u blizini Šapca kako bi sebi oduzeo život. Ipak, naišla je policija po prijavi – tada je Ranisavljević priznao zločin. Ispričao je da je motiv pokušaja suicida ubistvo koje je počinio. Rekao je da je kod ljubavnice upao u kuću kroz prozor preko merdevina i da je poslije kraće rasprave izbo nožem. Zatim je zaključao kuću, bacio ključ, nož i merdevine.

Policija se uputila na adresu koju im je dao. Jasminino tijelo pronađeno je u lokvi krvi oko 3 sata ujutru. Na njenom tijelu je bilo više uboda nanetih nožem. Policija je sa nadležnim istražnim organima obavila uviđaj, uzeti su otisci, DNK i drugi materijalni i ostali dokazi koji treba da pomognu u rasvjetljavanju ovog zločina. Ranisavljevića su odmah preuzeli beogradska policija i tužilaštvo i određen mu je pritvor od 48 sati… Počela je istraga.

Komšije su rekle da su u strahu nakon zločina, kao i da ništa nisu čuli tokom noći. Naveli su i da su Radovan i ubijena žena iznajmljivali kuću u kojoj se dogodilo ubistvo.

Klupko jezivog zločina počelo je da se odmotava… Ispostavilo se da su se Radovan i Jasmina, inače oboje porodični ljudi sa supružnicima i odraslom djecom, upoznali u rodnom selu i započeli ljubavnu vezu. Nagađalo se da je Jasmina željela da se vrati svojoj porodici što Ranisavljević nije mogao da dozvoli. Brutalno joj je oduzeo život.

  • Raša je poznat kao porodični čovjek i ima suprugu, dvoje djece, troje unučića – ispričao je mještanin Koceljeve i dodao:
  • Nedavno su se čule priče o njegovom razvodu, ali nisam obraćao mnogo pažnje. Ma sve je to za ljude, ali ovako nešto nisam mogao da zamislim.

Među ljudima se šuškalo o njegovim ljubavnim avanturama, ali u tajnosti jer su poznavali njegovu porodicu, a i bio je na visokom položaju u opštini.

  • Govorili smo joj da on nije za nju, da je psihopata, da opsjeda mnoge žene iz ovog kraja, jer je na važnom mjestu u opštini. Međutim, nije nas poslušala. Bar ne odmah, sve dok i sama, prije otprilike pola godine, nije shvatila o kakvom je čovjeku riječ. Kada je poslije nekog vremena malo bolje upoznala, njegove dobre i mnogo više loših osobina, kao i patološku zaljubljenost i ljubomoru, riješila je da prekine njihovu vezu. Tada je željela da prestane da se viđa sa njim, ali je on nije ostavljao na miru”, ispričali su Jasminini najbliži za medije.
  • Kćerku mi je zaklao monstrum koji je poznat po tome što proganja žene. Da sam znala da je moja Jasmina u vezi sa njim, sve bih učinila da je razdvojim od njega. Neka je proklet što je digao ruku na moje dijete”, očajna Darinka Puretić iz sela Svileuve kod Koceljeve, majka Jasmine Puretić Lazarević rekla je u svojoj ispovijesti za Informer.

Iza sebe je ostavila sina (25) i kćerku (17).

U završnoj riječi optužbe advokat Vladimir Gajić naveo je sve činjenice brutalnog zločina:

  • Okrivljeni je na dan ubistva najprije razgovarao sa žrtvom, pri čemu je pokazao lukavost. On joj nije najavio svoj dolazak u kuću kako ne bi zvala policiju, to tvrdi okrivljeni u svojoj odbrani, pa je došao na mjesto ubistva. Prije toga je pio alkohol kako bi se ohrabrio i unaprijed planirajući svoju buduću odbranu da bi se pozivao na pijanstvo koje mu je umanjilo računljivost. Ponio je sa sobom adekvatne merdevine, dakle, ne neke obične, nego merdevine koje mogu da dohvate tu visinu da bi ušao u zgradu… To su činjenice koje ukazuju na podmuklost.
  • Imamo emocije, veliku ljubav koju okrivljeni osjeća i izražava prema ubijenoj, planira razvod, nudi ubijenoj brak… Znači, tu imamo veliku ljubav kojom on obasipa žrtvu, a onda je ubije i iskasapi nožem – rekao je Gajić tvrdeći da imamo sve elemente podmuklog ubistva jer žrtva nije mogla ni da pretpostavi da će biti napadnuta.

Kako je glasila završna riječ odbrane? Advokat Šljukić je istakao da je Jasminina smrt puka nesreća, kako je okrivljeni iskreno voli i da je tako mislio za nju sve do kritične večeri i kako “nije htio da usmrti ovu osobu”. Rečeno je da je Jasmina javila kobne noći kako sa njim neće otići u Šabac i da je kod nje u Barič krenuo kako bi se objasnili, a da je merdevine ponio kako bi na svojoj kući očistio oluke.

  • Što si došao, ja više neću da budem sa tobom, imam drugog – rekla je Jasmina, a Ranisavljević je to shvatio kao uvredu, rekao je advokat odbrane navevši da je kod okrivljenog nastupilo afektivno stanje.

Radovan Ranisavljević je ispričao: “Kada sam postao svjestan da sam osobu koju sam izuzetno puno volio i sa njom planirao zajednički život, više nisam imao volju ni želju da dalje živim i zato sam odlučio da sebi oduzmem život.

  • Izražavam duboko i najiskrenije žaljenje i saučešće porodici pokojne Jasmine. Duboko u duši osjećam grižnju savjesti i kajem se što sam ovo krivično djelo počinio. A počinio sam ga neplanirano, u trenutku, u stanju jakog afekta kada nisam bio svjestan niti sam mogao da upravljam i kontrolišem svoje postupke. Ne sjećam se na koji način sam i kako konkretno djelo počinio, kao ni mnogih drugih mojih postupaka poslije izvršenja krivičnog djela. Nisam imao nikakav ni razlog ni motiv”, rekao je Ranisavljević sa plačnim glasom.

Prije mjesec dana u Palati Pravde izrečena je presuda za ubistvo Jasmine Puretić – Lazarević. Radovan Ranisavljević osuđen je na 14 godina zatvora, prenosi Slobodna Bosna.

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 2.7 / 5. Brojanje glasova: 7

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Brano
Branohttps://javno.ba
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše nogomet. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regije i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informira o svim sportskim dešavanjima.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa