Policijska akcija u Hercegovini: Uhićene četiri osobe, oduzeto oružje i droga

policijska akcija u hercegovini: uhićene četiri osobe, oduzeto oružje i droga

Policijski službenici PU Trebinje su izvršili pretrese kuća, okućnica i vozila na šest lokacija.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje su u prethodnim danima realizirali niz planskih aktivnosti kojima je bio cilj prikupljanje dokaza za rasvjetljavanje kaznenih djela “Teška krađa“ i kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga koja su počinjena u prethodnom razdoblju na području općine Nevesinje.

Policijski službenici PU Trebinje su izvršili pretrese kuća, okućnica i vozila na šest lokacija koje koriste osobe inicijala: B.M., S.M., S.M., D.Č., S.T. i M.B.

Pretres obiteljske kuće, okućnice i vozila

Prilikom pretresa kuće, okućnice i vozila koje koristi M.B. pronađena je određena količina oružja i municije koja je oduzeta uz izdanu potvrdu o privremeno oduzetim predmetima. Protiv navedene osobe će nakon dokumentiranja predmeta biti podnesen izvještaj Okružnom javnom Tužiteljstvu u Trebinju o počinjenom kaznenom djelu “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Prilikom pretresa kuće, okućnice i vozila koje koristi D.Č. pronađena je određena količina oružja i municije koja je oduzeta uz izdavanje potvrde o privremeno oduzetim predmetima. Protiv navedene osobe će Okružnom javnom tužiteljstvu u Trebinju nakon dokumentiranja predmeta biti dostavljen izvještaj za počinjeno kazneno djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok će Sudu za prekršaje biti dostavljen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o oružju i municiji.

Zaplijenjena određena količina marihuane

Kod osobe inicijala S.T. prilikom pretresa o kuće, okućnice i vozila pronađena je određena količina opojne droge koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na marihuanu. Osoba je sankcionirana izdavanjem prekršajnog naloga na osnovu Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Osobe inicijala M.B., B.M., S.M. i S.M. su uhićene i kriminalistički obrađene.

Policijski službenici PU Trebinje nastavljaju poduzimati mjere i radnje pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju s ciljem rasvjetljavanja kaznenih djela “Teška krađa“ i kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga koja su evidentirana na području općine Nevesinje u prethodnom razdoblju.

Prema neslužbenim informacijama oduzeti su automatska puška, poluautomatska puška, 158 metaka i osam okvira za automatsku pušku. Oduzeta je i opojna droga marihuana.

Objava Policijska akcija u Hercegovini: Uhićene četiri osobe, oduzeto oružje i droga pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

drugi upravo čitaju