8 C
Sarajevo
Čet, 03, 23

POLICIJA U KAKNJU UKROTILA LOPOVE: RASVIJETLILI 23 KRIVIČNA DJELA

Krađe i Teške krađe-

  1. Kao rezultat naznačenih aktivnosti, policijski službenici su dana 22.04.2022. godine, u 05,15 sati, u ulici Alije Izetbegovića u poslovnom objektu, vlasništvo S.F. zatekli lica Č.A. i A.S. iz Kaknja u izvršenju krivičnog djela “Teška krađa”, koje su lišili slobode i priveli u prostorije Policijske stanice Kakanj.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinila predmetno krivično djelo, navedena lica su ispitana u svojstvu osumnjičenih lica, prilikom čega se došlo do podataka o postojanju osnova sumnje da su isti, u prethodnom periodu, izvršili krivično djelo “Teške krađe” provaljivanjem u prostorije dvije autoškole locirane u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju.

POLICIJA U KAKNJU UKROTILA LOPOVE: RASVIJETLILI 23 KRIVIČNA DJELA

Izvršenim pretresom stanova i pomoćnih objekata koje koriste navedena lica pronađen je dio predmeta koja su otuđena prilikom počinjenja navedenih krivičnih djela te će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona protiv počinalaca biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

  1. Također, radeći na rasvjetljavanju izvršenja krivičnih djela “Krađe” i “Teške krađe” provaljivanjem u putnička i kombi vozila, te provaljivanjem u kuće i pomoćne objekte, na širem području općine Kakanj, iz kojih su otuđene razne mašine, motorne pile, bušilice, novac, nakit, oprema iz vozila, sitni alat i drugi predmeti, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su došli do operativnih saznanja i dokaza da se u vezu sa izvršenjem istih može dovesti lice A. A., rođen 2000. godine iz Kaknja.

Navedeno lice je pronađeno i lišeno slobode, te privedeno u službene prostorije Policijske stanice Kakanj, kod kojeg je pronađeno i privremeno oduzeto 12 ključeva za otključavanje vozila marke VW.
Zavedenom kriminalističkom obradom zadokumentovano je četrnaest (14) krivičnih djela koja su izvršena na području koje pokriva Policijska stanica Kakanj, počinjena tokom 2022. godine, na štetu 14 oštećenih lica, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 30.000,00 KM.

Poduzetim mjerama i radnjama pronađen je i privremeno oduzet veći broj predmeta, koji potiču iz predmetnih krivičnih djela koja će biti vraćena vlasnicima.

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa