Policija traga za ženom sa fotografije zbog prevare

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pozvala je građane da ukoliko raspolažu sa bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u identifikaciji i lociranju žene sa fotografije da odmah obavijeste policiju.

Ženu i još tri osobe, policija sumnjiči za pribavljene protivpravne imovinske koristi od 200.000 konvertibilnih maraka na štetu jedne banke i Ć.H. iz Sarajeva.

“Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela prevara i krivotvorenje isprave za koje se sumnjiče četiri osobe”, saopšteno je iz MUP ZDK.

policija traga za ženom sa fotografije zbog prevare

Dodaju da su na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela identifikovali i procesuirali tri osobe, te je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv istih.

“Kako bi se pomenuto krivično djelo u potpunosti rasvijetlilo, a svi počinioci procesuirali u skladu sa zakonom, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je dobila saglasnost postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za javno objavljivanje fotografije još jedne osumnjičene osobe sa ciljem identifikacije i pronalaska iste”, zaključuju iz MUP-a ZDK.

(24sata.info)

Izvor: ( 24sata.info / Javno.ba )

drugi upravo čitaju