Policija spriječila bijeg: Zatvorenici u zatvoru iskopali tunel dug 40 metara

Skupina zatvorenika u zatvoru “Idrizovo” u Skoplju spriječena je u pokušaju bijega kroz prokopani tunel, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije.

Kako se navodi, skupina od najmanje osam zatvorenika, osuđenih za teška kaznena djela, od 10 godina do doživotne robije, namjeravala je pobjeći iz najvećeg makedonskog zatvora kroz tunel.

Precizira se da je MUP, nakon što je dobio kriminalističku informaciju da se skupina od najmanje osam osuđenika sprema bijeg iz zatvora u Idrizovu, proveo kriminalističko-operativne provjere i podatke i rezultate dostavio Upravi za izvršenje sankcija.

Ta je uprava, kako se navodi, provjerila mjesto označeno kao potencijalni tunel i pronašla “iskopan tunel dužine oko 40 metara”.

Tunel za bijeg nalazi se “uz objekt koji je služio za skladištenje ugljena u smjeru zaštitne ograde iza koje se nalazi odjel za žene, te u neposrednoj blizini zgrade zatvorenog odjela zatvora, na dubini od oko jednog metra i promjera od oko 80 centimetara, osiguran poprečnim gredama i ciglama”.

U tunelu je pronađeno nekoliko plastičnih košara sa zavezanim konopcima koji su služili za izvlačenje iskopane zemlje i električni kabel sa žaruljom koja je služila za rasvjetu, navodi se u priopćenju MUP-a Sjeverne Makedonije. da se poduzimaju dodatne mjere u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom.aktivnosti na rasvjetljavanju slučaja.

U sprječavanju organiziranog bijega iz zatvora “Idrizovo”, napominje se, sudjelovali su UIO MUP-a za javnu sigurnost i Odjel za suzbijanje organiziranog i teškog kriminaliteta u koordinaciji s Agencijom za nacionalnu sigurnost.

The post Policija spriječila bijeg: Zatvorenici u zatvoru iskopali tunel dug 40 metara appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju