POLICIJA ‘RAZBILA’ KRIMINALCE: UHAPŠENE 23 OSOBA A NA ČELU BIO BOSANAC

policija ‘razbila’ kriminalce: uhapšene 23 osoba a na čelu bio bosanac

Tim povodom je u Klagenfurtu održana i press konferencija visokih policijskih zvaničnika koji su detaljno opisali način na koji je ovaj narko-klan djelovao.

Predstavnici iz Državne policije Štajerske i Koruške saopćili su da je riječ o međunarodnoj grupi koja je na ovom području djelovala više od godinu dana.

Tokom istražnih radnji u sklopu akcije “Operation Samo jako“ otkrivena je mreža koja je imala striktnu hijerarhijsku raspodjelu posla. Kako navode, uhapšena su 23 pripadnika ovog klana – 16 Austrijanaca, tri Srbina, jedan Hrvat i tri Slovenca. Procjenjuje se da je vrijednost droge koju su tokom protekle godine stavili u promet 5,2 miliona eura.

Kako saznaje portap Crna-Hronika uhapšeni građani BiH su rodom iz Bihaća

35-godišnjem H.M Bihać

26-godišnjem M.M Bihać

24-godišnjem D.P Bihać

Organizator ove kriminalne grupe je 35 godišnji H.M poznatiji kako trgovac velikim količinama narkotika. M.M (26) i D.P. (24) su bili njegove desne ruke, koji su naoružani pratili sve transakcije. Svi se nalaze trenutno na izdržavanju kazne u Austriji – piše Crna-Hronika.

Inače, cijelom mrežom su kooordinisala dva zatvorenika: državljanin BiH (35) i Austrijanac (31), koji trenutno služe kaznu u zatvoru Grac-Karlau, ali to nije bila prepreka da upravljaju ovim narko-klanom.

Inače, kako je danas objašnjeno na pres konferenciji, do cijelog klana ih je, zapravo, doveo mali, ulični narko diler. Naime, prije izvjesnog vremena policija je počela da prati jednog dilera u Klagenfurtu, za kojeg se ispostavilo da je “sitna riba”, ali ih je on odveo do čitavog klana, koji je detaljnom istragom razotkriven i razbijen. Istraga je bila toliko detaljna da su uspjeli da otkriju i bunkere u kojima su krili novac, kurire, regrutere za nove dilere kao i njihovo obezbjeđenje.

– To je prosto nevjerovatno kako su profesionalno bili organizirani – rečeno je na današnjoj pres konferenciji.

The post POLICIJA ‘RAZBILA’ KRIMINALCE: UHAPŠENE 23 OSOBA A NA ČELU BIO BOSANAC first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju