Policajci samo gledali dok se čovjek utapa (VIDEO)

Troje policajaca u američkoj saveznoj državi Arizoni uklonjeno je privremeno s dužnosti, odnosno poslano na dopust, nakon što nisu spasili beskućnika koji se utapao.

Na nedavno objavljenim snimkama s kamera vidi se kako prošloga mjeseca Sean Bickings (34) ulazi u jezero u gradu Tempe i govori policiji da će se utopiti. 

No nitko od policajaca na mjestu događaja nije intervenirao da ga spasi, a jedan je čak rekao: “Ne namjeravam skočiti unutra zbog tebe.”

Bickings je ušao u jezero, neko vrijeme zvao u pomoć, nestao pod vodom te je kasnije proglašen mrtvim. Gradske vlasti kazale su da je smrt “nezaštićenog člana zajednice Tempe” prava tragedija, piše BBC.

“On se pred vama utapa, a vi mu nećete pomoći”

Incident se dogodio 28. svibnja nešto poslije 17 sati, kada su policajci odgovorili na dojavu o navodnoj tučnjavi između muškarca i njegove partnerice u centru grada. Prema priopćenju grada, par je “potpuno surađivao s policijom i zanijekao da je došlo do bilo kakve fizičke svađe”.

Međutim, policijske snimke pokazale su da se Bickings popeo preko metalne ograde koja dijeli šetnicu od jezera i ušao u vodu dok su policajci provjeravali imena para. Rekao je policajcima da ide “na kupanje” i zaplivao prema mostu čak i nakon što su ga službenici obavijestili da kupanje u jezeru nije dopušteno.

Transkript ostatka videa, koji nije podijeljen s javnosti, pokazuje kako je Bickings više puta rekao da će se utopiti i da ga treba spasiti. Prijateljica Bickingsa je upozoravala policiju da je situacija opasna.

U jednom trenutku je povikala: “On se pred vama utapa, a vi mu nećete pomoći.”

Vlasti za sada nisu objavile imena troje policajaca, samo su navele da su oni sada na “plaćenom administrativnom dopustu” dok Odjel za javnu sigurnost Arizone i policijska uprava Scottsdalea ispituju cijeli slučaj, piše Index.hr.

  • AKCIZA NA POLITIKU: Bh vlasti pričaju gluposti i ‘uzimaju’ pare građana
  • U Mostaru Sajam gospodarstva, poljoprivrede i turizma “Dani trešnje 2022”
  • Policajci samo gledali dok se čovjek utapa (VIDEO)
  • 103. DAN RATA U UKRAJINI Zelenski: Ako sad napustimo Sjeverodonjeck, kad ga budemo vraćali imat ćemo pet puta veće žrtve
  • Doktor: Evo zašto nikada ne treba sjediti u mokrom kupaćem kostimu

The post Policajci samo gledali dok se čovjek utapa (VIDEO) appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju