Pokušali prokrijumčariti turske migrante iz BiH u duplom dnu

Nova dva pokušaja krijumčarenja turskih državljana iz BiH, njih ukupno sedam koji su se skrivali duplom dnu vozila, u vrlo skučenom prostoru, te u teretu metalnih konstrukcija, otkrila je u srijedu brodsko-posavska policija te uhitila dvojicu vozača.

Na graničnom prijelazu Svilaj policija je u priključnom vozilu, koje je teretnim automobilom bosanskohercegovačkih registracija ‘vukao’ 32-godišnji državljanin BiH, u teretu metalnih konstrukcija otkrila pet turskih državljana.

Prema policijskom izvješću od četvrtka, na ulazu u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Stara Gradiška kontroliran je automobil slovenskih registracija koji je vozio 23-godišnji hrvatski državljanin, a u duplom dnu vozila, u vrlo skučenom prostoru, pronađena su dva državljana Turske.

Istragom je utvrđeno da su obojica vozača, prema dogovoru s nepoznatim osobama te za novčanu naknadu, migrante trebali dalje prevesti u druge zapadne zemlje Europske unije.

Protiv njih se podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Prema stranim državljanima koji su se skrivali u vozilima provest će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima, prenosi Hina.

The post Pokušali prokrijumčariti turske migrante iz BiH u duplom dnu appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju