-0.1 C
Sarajevo
Ned, 01, 23

POKUŠALA JE I DA SE UBIJE! MUČNA SUDBINA TRUDNICE KOJU JE MUŽ UBIO ISPRED BOLNICE: SVEKRVA JE PRATILA I DO TOALETA, NI U DVORIŠTE NIJE SMJELA DA IZAĐE

Zločin koji je šokirao javnost dogodio se u srijedu uveče, kada je Halili u dvorištu bolnice u Prištini sa tri hica upucao svoju trudnu suprugu. Najprije joj je pucao u leđa, a kada je nesretna žena pala na zemlju, upucao je još dva puta, a onda pobjegao. Uslijedila je opsežna potraga kosovske policije, koja je objavila i njegovu fotografiju uz apel građanima da prijave ukoliko imaju informacije o njegovoj lokaciji.

Nakon dan i po, policija je uspjela da ga locira, a on je, tokom pregovora sa policijom, izvršio samoubistvo. Ovaj slučaj podigao je javnost na noge i izazvao proteste na ulicama Prištine.

Tužna subina ubijene žene

Hamida i Sokol bili su u braku tek četiri mjeseca, a Halili je imao i određenu mjeru zabrane prilaska. Sestra brutalno ubijene trudnice ispričala za portal gazetaexpress da nijedan dan tog braka nije bio ni nalik „medenom mjesecu“. Navodno joj je suprug branio da ide na posao na kom je radila skoro 15 godina, od nje zahtjevao da mu preda svu svoju zaradu i potpuno je izolovao od svih članova porodice pa je zbog toga Hamida pokušala da sebi oduzme život.

Sestra je ispričala da je pokojna Hamide stalno imala modrice po tijelu jer je bivši suprug neprestano zlostavljao, a na kraju je izgubila posao jer se njen suprug potukao sa sa službenicima općine Uroševac u kojoj je radila.

  • Stres koji je proživljavala tokom čitavog braka postajao je sve veći i polako počinjao da uzima kontrolu nad njom, a ona je o tome samo šutila – ispričala je sestra pokojne Hamide i kroz suze dodala.
  • Mi smo bili uz nju, pričali smo sa njom i pružali joj punu podršku. Ona je zahvaljujući nama ozdravila, ali je na kraju bivši suprug ubio.
  Nedović je ispred Albe govorio o očekivanjima i ulozi lidera u timu

Sestra pokojne Hamide priznala je da je njena sestra pokušala da skoči sa drugog sprata kuće svog bivšeg supruga zbog nasilja i maltretiranja koje je svakodnevno doživljavala.

  • Svakodnevno maltretiranje natjeralo je da skoči sa drugog sprata kuće. Cijela njegova porodica je maltretirala, bila je izolovana, nisu je puštali čak ni u dvorište. Nisu joj dozvoljavali ni da dolazi kod nas. Svekrva je pratila i do kupatila provjeravajući da nema svoj telefon jer su joj branili i da nas zove – priča sestra.

Suprug je njenu sestru Hamide tukao, imao je oružje, revolver kojim bi je udarao po glavi, a sukobi između njih dvoje kulminirali su kada je Hamide ostala u drugom stanju, te je njen muž zahtjevao da mu dijete preda čim ga rodi.

  • Nas je sedam sestara, nemamo roditelje, a izgubile smo i baku. Pokušavale smo da joj pomognemo više puta, ali on je na kraju ubio – šokirano priča sestra.

Policajcima ispričala da joj prijeti ubistvom

Mediji na albanskom objavili su da je nasilni muškarac imao zabranu prilaska, a da je policija već postupala po prijavi žrtve. Hamide ga je, piše kallxo.com, prijavila 6. jula ove godine zbog zlostavljanja.

U krivičnoj prijavi u koju je ovaj portal imao uvid navodi se da je Hamide priznala policajcima da je suprug maltretira i da je više puta prijetio da će ubiti muža njene sestre, a da će onda seksualno napastvovati neku od njenih sestara.

  Bila je samo sa najpopularnijim i najboljim muškarcima, a niko nije htio da je oženi

Isti portal otkriva da dana kada je podnijeta prijava nije izdat nalog da se pretrese kuća u kojoj supružnici žive, već je to učinjeno 23 dana kasnije. U kući su pronađeni lovačka puška i pištolj, za koje nije imao dozvolu, zbog čega mu je naloženo da mora da plati kaznu u iznosu od 300 eura.

Jezivo oproštajno pismo

Ubica iz Prištine, prije nego što je počinio samoubistvo naočigled brojnih policajaca koji su opkolili kuću u kojoj se krio, ostavio je podugačko pismo čije su detalje objavili mediji na albanskom jeziku. Na početku pisma je naveo da su problemi počeli kada je Hamide ostala trudna. Istakao je da je svjesno ubio suprugu i sramno je optužio da je sa „sestrama kovala plan da mu oduzmu dijete“. Halili navodi da je supruga tražila od njega da se rastanu i da ona sama odgaja dijete u kući svog oca, a za to mu je prema navodima iz oproštajnog pisma nudila 25.000 eura.

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Supported by TNT Grupacija
Brano
Branohttps://javno.ba
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše nogomet. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regije i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informira o svim sportskim dešavanjima.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa