4 C
Sarajevo
Pet, 02, 23

POKRENUT DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV POLICAJCA KOJI TVRDI DA SEDAM GODINA RADI U ISTOJ UNIFORMI

Ovo odjeljenje je utvrdilo osnovanu sumnju da je Viktor Ćatić u istupanjem u sredstvima javnog informisanja počinio težu povredu službene dužnosti, te je izvještaj o provedenoj unutrašnjoj istrazi sa pratećom dokumentacijom dostavljen je u nadležnost disciplinskom tužiocu u Upravi policije, MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, i za Amira Bašića je unutrašnjom istragom utvrđeno da je gostovanjem na “O kanalu” počinio težu povredu službene dužnosti te je postupak predat u nadleženost disciplinskog tužioca.

Nezadovoljni radom postojećeg Sindikata policije KS, dio pripadnika je osnovao Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika KS, a tom prilikom je policajac Amir Bašić u izjavi za O kanal kazao da već sedam godina radi u istoj uniformi i cipelama, te je protiv njega bila pokrenuta unutrašnja istraga.

  • Ovaj postupak koji provodi Uprava policije i Jedinica za profesionalne standarde je direktni atak na slobodan sindikalni rad i slobodu javne rijeći u tom segment – prokomentarisao je Viktor Ćatić istragu.

Također, naveo je da ako su istrage cijena da se prezentuje u kojim i kakvim uslovima rade policijski službenici, državni službenici namještenici u Kantonu Sarajevu, isplati se i odgovarati.

  • Neće nas metodama pritiska spriječiti u sindikalnoj borbi – poručio je Ćatić.

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa