POGINULI U RAZMAKU OD NEKOLIKO SATI: TRAGEDIJA NA EKSKURZIJI U GRČKOJ, DVOJICA MATURANATA IZ IRSKE NAĐENI MRTVI

poginuli u razmaku od nekoliko sati: tragedija na ekskurziji u grčkoj, dvojica maturanata iz irske nađeni mrtvi

Nedavno diplomirani mladići, Endru O’Donel (18) i Maks Vol (18), otputovali su sa svojim prijateljima na grčko ostrvo Ios kako bi zajedno proveli ljetni odmor. Međutim, dvojica tinejdžera su brzo nestala, a kada su njihovi prijatelji prijavili nestanak, policija ih je obavijestila o vijestima koje su ih traumatizirale.

Prema izvještajima lokalnih medija, grupa irskih studenata, ukupno njih 71, počela je konzumirati velike količine alkohola i zabavljati se do ranih jutarnjih sati u nedjelju, prenose lokalni mediji ciclades24.gr.

Nakon dugog i burnog noćnog provoda, Endru (18) je odlučio sam se vratiti u hotelsku sobu, ali nikada se nije vratio. Kada su njegovi prijatelji u nedjelju ujutro stigli u hotel i primijetili da ga nema, prijavili su njegov nestanak policiji.

Prema policijskim izvještajima, tada se dogodila prva tragedija. U nedjelju ujutro oko 9:20 sati po lokalnom vremenu, policija je na stijenama u polju izvan glavnog grada ostrva Ios pronašla tijelo Endrua O’Donela. Kako su objasnili, na njegovom tijelu su bile vidljive povrede koje ukazuju da je pao sa velike visine, pa se sumnja da je pao sa litice.

Mora da je krenuo pogrešnim putem kući i spotaknuo se o liticu – rekao je portparol policije Konstantin Dimoglidu.

Njegovi prijatelji su prijavili nestanak ovog tinejdžera, ali nisu uspjeli locirati ni njegovog oca.

Manje od četiri sata nakon pronalaska O’Donelovog tijela, policijski službenik je pronašao njegovog prijatelja, Maks Vol, onesviještenog u blizini luke na ostrvu.

Prema istom portparolu, Hitna pomoć je odmah obaviještena o ovom slučaju, ali je Maks proglašen mrtvim po dolasku u bolnicu. Prema nekim izvještajima, patio je od hronične srčane insuficijencije.

Oba tijela su prebačena u lučki grad Pirej radi obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Grupa studenata je navodno bila dio veće grupe srednjoškolaca iz Ballybridgea koja je slavila završetak ispita za polaganje sertifikata, što je irski ekvivalent A-level ispita.

Uzorci krvi i tkiva će biti analizirani kako bi se utvrdili uzroci smrti – saopštile su lokalne vlasti.

O’Donel i Vol bili su među 20-ak kolega iz razreda koji su nedavno diplomirali na koledžu u Dublinu, koji se smatra jednim od najboljih u Irskoj i među njegovim bivšim studentima ima nekoliko profesionalnih ragbi igrača, kao i komičara Davida O’Dohertyja.

Porodice preminulih mladića su jučer obaviještene o ovim tragičnim događajima, a škola koju su pohađali postavila je cvijeće i spustila zastave na pola koplja ispred ulaza.

Direktor škole je izjavio da je grupa drugova iz razreda koja je bila s njima na odmoru “apsolutno traumatizirana” i da se vraćaju kući. Škola je otvorena, knjiga saučešća je dostupna i pruža se podrška onima kojima je potrebna.

hayat.ba

drugi upravo čitaju