PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV PIJANOG VOZAČA: MOTOCIKLISTA NA UŽASAN NAČIN IZGUBIO ŽIVOT, NIJE MU BILO SPASA

podignuta optužnica protiv pijanog vozača: motociklista na užasan način izgubio život, nije mu bilo spasa

Optužnicu protiv Malbašića podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru, a u kojoj je navedeno da je on u trenutku nesreće imao 2,95 g/lg alkohola u organizmu.

Ova nesreća se dogodila 6. juna 2020. u mjestu Međuvođe na magistralnom putu Kozarska Dubica – Prijedor.

Malbašić je pijan vozio automobil “golf dva” i oduzeo pravo prvenstva motociklu “honda” kojim je upravljao Adamović.

Zbog toga došlo je do sudara nakon kojeg je Adamović pao s motora i zadobio veoma teške povrede i na mjestu ostao mrtav.

Prema optužnici, Malbašić je sudar prouzrokovao u “stanju pripitosti” sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,95 g/kg. On je “golfom” išao lokalnim putem iz pravca Čelebinaca prema raskrsnici sa magistralnim putem Prijedor – Kozarska Dubica. Dolaskom na raskrsnicu nije propustio motocikl “honda”, koji je dolazilo s njegove desne strane, a koji se iz Prijedora kretao prema Bosanskoj Dubici.

  • Iako je bio svjestan da takvim postupanjem može ugroziti javni saobraćaj i dovesti u opasnost život ljudi, on je pristao na nastupanje zabranjene posljedice. Usljed toga u zoni raskrsnice je došlo do udara prednjeg točka motocikla “honda“ u desnu bočnu stranu automobila – piše u optužnici.

Dalje se u optužnici navodi da je usljed udara došlo do rotacije “golfa” na putu, dok se motocikl odbio i pao na desni bok, što je dovelo do Adamovićevog pada.

  • Adamović je zadobio povrede u vidu potpunog presjecanja grkljana i jednjaka, rastave vratnog dijela kičmenog stuba između VI i VII pršljena, preloma lijeve nadlaktice u gornjoj trećini, preloma desne ključne kosti, preloma rebara sa lijeve strane od VI do XI rebra i potpune rastave preponskog spoja. Usljed poremećaja disanja, do kojeg je došlo zbog potpunog presjecanja grkljana Adamović je na licu mjesta preminuo – piše u optužnici.

hayat.ba

drugi upravo čitaju