PODGORIČANIN AKTIVIRAO BOMBU KAD JE KRENUO KA IZLAZU: RADI SE NA OTKRIVANJU MOTIVA EKSPLOZIJE U SUDU, ISPLIVALI NOVI DETALJI

podgoričanin aktivirao bombu kad je krenuo ka izlazu: radi se na otkrivanju motiva eksplozije u sudu, isplivali novi detalji

Inspektori podgoričke policije i forenzičari iz Danilovgrada satima su juče, po nalogu više tužiteljke Snežane Šišević, izuzimali tragove sa lica mjesta.

Ručna bomba M75, najvjerovatnije zakačena za pojas Mladena B., aktivirana je kada je taj četrdesetogodišnjak, oko 11.35 sati, napravio korak ka izlaznim vratima Osnovnog suda u Podgorici nekoliko sekundi nakon što je ušao u tu zgradu.

Mladen B. je stradao na licu mjesta – bomba mu je raznijela grudni koš i trbuh.

U eksploziji je povrijeđeno pet ljudi, od kojih je Marija R. (42) zadobila teže povrede, a zbog stresa, pomoć je u Urgentnom centru potražilo još njih četvoro. Među povrijeđenima je i advokat Branimir Vukčević (44).

Ljekari Urgentnog centra juče su zbrinuli i Z. I. (57), K. J. M., P. V. (58), Lj. M. (48), M. Š. (57) i I. Lj. (40). Sagovornik Vijesti objasnio je da su se svi oni nalazili u holu, između ulaznih vrata i sudske pisarnice.

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore, dr Ljiljana Radulović, objasnila je da pet pacijenata ima fizičke povrede, dok se kod ostalih radi o stresogenoj reakciji, odnosno šoku.

Dodala je i da je kod jedne pacijentkinje rađena hitna hirurška intervencija, ali da je njeno stanje nakon toga stabilno.

  • Kod ostalih pacijenata nadamo se da će proći samo sa konzervativnim tretmanom i da dalje neće zahtjevati hirurški tretman. Sva četiri pacijenta koja se trenutno nalaze u Kliničkom centru su stabilnih vitalnih parametara – rekla je.

Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović rekao je da je njegov kolega Vukčević zadobio povrede u predjelu nogu i vrata, ali da nije životno ugrožen.

  • U strašnoj je psihičkoj traumi, računam da će to proći. Povrijeđena su i dva radnika suda i tri građanina – rekao je on novinarima ispred KCCG.
podgoričanin aktivirao bombu kad je krenuo ka izlazu: radi se na otkrivanju motiva eksplozije u sudu, isplivali novi detalji
PODGORIČANIN AKTIVIRAO BOMBU KAD JE KRENUO KA IZLAZU: RADI SE NA OTKRIVANJU MOTIVA EKSPLOZIJE U SUDU, ISPLIVALI NOVI DETALJI

Utvrđuju motiv

Inspektori podgoričke policije i forenzičari iz Danilovgrada satima su juče, po nalogu više tužiteljke Snežane Šišević, izuzimali tragove sa lica mjesta.

Glavni izazov im je, ipak, da utvrde šta je ili ko natjerao Bulatovića da aktivira bombu na vratima zgrade u kojoj su smješteni Osnovni sud i Osnovno tužilaštvo Podgorica.

Sagovornik iz Uprave policije rekao je da je taj Podgoričanin dan prije napada dao otkaz u jednoj rent-a-car agenciji.

Postupajuća tužiteljka Snežana Šišević je, nakon što je završila uviđaj sa pripadnicima podgoričke policije i forenzičarima iz Danilovgrada, rekla novinarima da za sada ne može da govori o motivu.

  • Za sada ne možemo da govorimo o motivu. Upravo se preduzima niz mjera i radnji kako bi se utvrdio motiv ovog događaja – rekla je Šišević.

Prije nje, novinarima je načelnik stanice Kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata i nasilja u porodici Srđan Korać rekao da je policija u 11.35 sati dobila obavještenje da je u zgradi Osnovnog suda u Podgorici aktivirana eksplozivna naprava i da ima povrijeđenih.

  • Utvrdili smo da je smrtno stradao Mladen B. (40) koji je aktivirao eksplozivnu napravu. Imamo još pet povrijeđenih lica koja su zbrinuta u Kliničkom centru – rekao je Korać.

Osuđivan više puta

Taj četrdesetogodišnjak se 2017. godine razveo od supruge, a imao je sudsku obavezu plaćanja alimentacije za dijete.

  • Imamo informacije da je jako loše živio, da je prodavao stvari iz kuće kako bi se domogao novca – rekao je sagovornik iz UP.

Prema kaznenoj evidenciji, osuđivan je više puta. U bjelopoljskom Višem sudu 2018. godine osuđen je na tri godine i dva mjeseca zatvora zbog šverca droge. U Osnovnom sudu u Podgorici 2009. godine novčano je kažnjen zbog ugrožavanja sigurnosti, a godinu ranije u istom sudu određena mu je kazna od 30 dana zatvora zbog falsifikovanja isprave. U decembru 2018. godine osuđen je na 35 dana zatvora zbog neplaćanja alimentacije.

Iz podgoričkog Osnovnog suda juče su saopštili da je Bulatović i sredinom prošle godine osuđen zbog istog krivičnog djela. Sud mu je, prema njihovim navodima, odredio da nedavanje izdržavanja djetetu i bivšoj supruzi otplati kaznom rada u javnom interesu.

  • Predmet formiran za sprovođenje te kazne upućen je Ministarstvu pravde u čijoj je nadležnosti od decembra 2022. godine – objasnili su.

Precizirali su da Bulatović nije imao zakazano ročište juče, niti mu je upućen poziv da dođe u tu zgradu.

hayat.ba

drugi upravo čitaju