POČELA JE KIŠA, PUBLIKA SE NIJE MRDALA: Snimak sa Massimovog posebnog koncerta izaziva jezu

Dugih osam mjeseci od smrti Massima njegovi saradnici obilježili su premijerom nove emotivne objave na društvenim mrežama.

Ovog puta je u centru priče Massimov posljednji koncert u Varaždinu, na Špancir festu.

Desio se prošle godine, a malo je falilo da bude otkazan.

Razmišljalo se, naime, o otkazivanju koncerta u zadnji čas, jer nebo se odjednom zacrnilo i činilo se da će biti nevrijeme.

-Počela je i kiša, ali publika se nije micala i Max je organizatorima rekao: ‘Mi moramo izaći, ljudi ne odlaze, ne možemo otkazati, nemamo drugi termin’. I doista, da su otkazali, ne bismo imali drugi termin… Ta se odluka pokazala ispravnom i zbog nevjerovatne atmosfere koju je stvorila divna varaždinska publika u kojoj je bio i gospodin koji je sve vrijeme koncerta srčano pjevao i ‘bubnjao’ rukama u prvom redu po bini. Kad smo nakon koncerta o tome pričali s Maxom dogovorili smo da ga moramo pronaći i kad tako gušta nagraditi i pozivnicama za koncert u Areni Zagreb – zapisali su Massimovi ljudi.

Pamtit će ovaj koncert po Maxovoj rasplesanosti i baš prštećoj sjajnoj “vibri”.

-Koncert kog skoro nije bilo, na kraju se pretvorio u onaj s kojim je on sam bio sretan, a morate znati da je svaki izlazak pred publiku duboko analizirao, stalno tražeći mane. Ponajprije sebi. I kad bismo ga hvalili, uvijek bi nam govorio da pretjerujemo. Da smo bar još više ‘pretjerivali’”, dio je opisa ispod pomenutog snimka na kom Massimo i publika pjevaju “Stranca u noći”, a taj prizor izaziva jezu…

-Voljet ćemo dok oči se ne zatvore. Zauvijek će(š) biti tu – zaključak je emotivne objave.

POČELA JE KIŠA, PUBLIKA SE NIJE MRDALA: Snimak sa Massimovog posebnog koncerta izaziva jezu Express.


express.ba

drugi upravo čitaju