Pobjednik ‘Brčko open 2024.’ je srbijanski teniser Miljan Zekić.

Pobjednik 20. međunarodnog turnira u tenisu iz ITF serije “Brčko open 2024” je Teniser iz Srbije Miljan Zekić. Njemu je Poljak Pavel Juszczaka u trećem setu pri rezultatu 2:6, 6:3, 5:1 predao meč zbog povrede.

Zekić koji je trenutno 624. na ATP listi, nije krio zadovoljstvo što je po prvi put od četiri dosadašnja nastupa na ovom turniru podigao pobjednički pehar.

-Generalno sam zadovoljan igrom i sedmicom iza mene. Skoro sam prekinuo karijeru i možda je ovom pobjedom ponovo pokrenem. Nakon dugo vremena osvojio sam neki turnir uz puno sreće i pomoć domaće publike. Ovo je jedan od turnira koji traju dugo i imaju dugu tradiciju, nadam se da će se održati i ubuduće – istakao je Zekić koji je juče poražen u finalu dubla.

Finalista iz Poljske Pawel Juszczak, 615. na ATP listi, zahvalio je organizatorima turnira rekavši da mu je ovo prvi put da igra u BiH na nekom od turnira i da je prošle nedjelje takođe izgubio finale u Prijedoru.

-Nadam se da će sledeći turnir u ovoj lijepoj zemlji biti moj i da ću ga osvojiti – rekao je Juszczak.

U ime generalnog pokrovitelja turnira, Vlade Brčko distrikta, gradonačelnik Zijad Nišić rekao je da je ovo veliki sportski događaj u Brčkom gdje su nastupili poznati teniseri iz svijeta, koji je ujedno i afirmacija tog sporta koji otvara BiH kao mjesto susreta kako u sportu tako i u drugim oblastima.

-Nastojaćemo da kao Vlada Distrikta potičemo ovaj sport kao jedan od najatraktivnijih u svijetu jer mu nedostaju masovnost, finasiranje i infrastruktura, a mi ćemo se potruditi da obezbijedimo sve te preduslove kako bi i Brčko iznjedrilo velike tenesire i promovisalo ovaj sport – naglasio je gradonačelnik Nišić.

Direktor turnira “Brčko open 2024” Tomislav Đokić zatvarajući turnir zahvalio je generelanom pokrovitelju i svim sponzorima, rekavši da je kvalitet ovogodišnjeg turnira opravdao očekivanja i da su kroz kvalifikacije i glavni turnir prošli iskusni igrači te buduće teniske nade iz BiH.

Pobjedniku je pored novčane nagrade u visini od 1600 dolara, pripalo i 15 ATP bodova.

(FENA)

Izvor: ( 24sata.info / Javno.ba )

drugi upravo čitaju