PLJESKAVICE OD PLAVOG PATLIDŽANA Za svačiji džep i vrlo jednostavne, a ukus fenomenalan 

Sastojci:

2 patlidžana
1 čen bijelog luka
1 crni luk
1 šargarepa
1 paprika
1 jaje
parmezan po ukusu
prezle
nekoliko listova bosiljka

Priprema:

Patlidžan isjecite na kocke i posolite, pa ostavite 10 minuta da odstoje. Pokupite ubrusom višak vode, pa isjecite na kokice. Propržite u tavi na malo ulja i dodajte mljeveni bijeli luk. Posolite i pobiberite. Izvadite iz tave i dobro izblendirajte. Crni luk, šargarepu i papriku izrendajte, pa propržite. Dodajte u patlidžan, pa stavite jaje, prezle i bosiljak. Promiješajte i dodajte parmezan i opet sjedinite. Oblikujte pljeskavice i pržite dok ne dobiju zlatnu boju.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

drugi upravo čitaju