Pilot bacio drogu nakon što ga je jurio borbeni avion!

Francuski borbeni zrakoplov presreo je tijekom vikenda turistički zrakoplov iznad zabačene regije Francuske, natjeravši pilota malog zrakoplova da odbaci više od desetak vrećica sumnjive droge, ….

sigurnosni i zrakoplovni izvori rekli su AFP-u.

Jedan od najmodernijih francuskih borbenih aviona poslan je u subotu da provjeri turistički avion jednosjed iznad udaljene regije Ardèche nakon što je letio kroz ograničeni zračni prostor u blizini nuklearne elektrane i smatralo se da je sumnjivo manevrirao.

Dok se mlažnjak Rafale približavao, pilot zračnih snaga “svjedočio je vrlo čudnom ponašanju u kokpitu (turističkog zrakoplova), pravoj uznemirenosti”, rekao je vojni glasnogovornik za AFP. “Unutar nekoliko minuta vidio je otvorena vrata i izbačene pakete.”

Osumnjičeni trgovac ljudima, poljski državljanin s kaznenim djelom povezanim s drogom, uhićen je nakon što je sletio na pistu u Llanasu, u državi Ardèche, rekli su lokalni tužitelji u utorak, izvijestio je britanski Guardian

Istražitelji su na tlu pronašli oko 15 paketa s oko 30 kg bijelog praha koji se analizira, au kokpitu aviona poljske registracije i pilotskoj torbi pronašli su i više od 45.000 eura.

Incident je uslijedio nakon otkrića više od dvije tone kokaina na plažama sjeverne Francuske u ožujku. Prošle su godine francuske vlasti zaplijenile rekordnih 156,7 tona droge, prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova.

izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

pilot bacio drogu nakon što ga je jurio borbeni avion!pilot bacio drogu nakon što ga je jurio borbeni avion!


zanimljivostidana.com

drugi upravo čitaju