21.6 C
Sarajevo
Ned, 06, 23

Pastrmka na mladim krompirićima, pečena u rerni

Sastojci:

1 kg mladog krompira

2 pastrmke

2 grančice svježeg ruzmarina

5 čena bijelog luka

1 limun

svjež bosiljak, peršun

maslinovo ulje

Priprema:

Očišćenu, opranu i osušenu ribu zasjecite s obje strane na tri mjesta. Narendajte koru limuna. Posolite i pobiberite ribu spolja i iznutra, prelijte s dvije kašike maslinovog ulja i malo limunovog soka i pospite polovinom limunove kore.

U svaku ribu po jedan čen bijelog luka, grančicu ruzmarina, listić bosiljka, malo peršina i krišku limuna. Krompir oljuštite i isjecite na polovine ako je potrebno. Posolite po ukusu, dodajte isjeckano preostalo začinsko bilje.

Prelijte s dve kašike maslinovog ulja, dodajte koru pola limuna. Promiješajte i stavite u pleh. Dodajte ostatak bijelog luka i pecite oko 20 minuta u rerni na 200 stepeni. Tada na krompir položite ribu. Pecite još oko pola sata. Poslužite odmah.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa