13.8 C
Sarajevo
Pet, 08, 22

PAR IZ INDIJE TRAŽI VIŠEMILIONSKU ODŠTETU OD SINA I SNAHE JER IM NISU PODARILI UNUČE

Optužili su ih da su mentalno okrutni te traže odštetu od 650 hiljada dolara ako im ne podare unuče u roku od godinu dana, prenosi BBC.

Sanjeev Prasad (61) i njegova supruga Sadhana (57) iz Indije rekli su za Times of India da su do tog iznosa došli izračunavši koliko su novca potrošili na sina Shreyja (35). To uključuje i obuku za pilota u SAD-u vrijednu 65 hiljada dolara, kao i luksuzni automobil koji su mu darovali za vjenčanje.

  • Imam samo jednog sina. Svu svoju ušteđevinu potrošio sam na njegov odgoj i obrazovanje. U Indiju se vratio 2007. zbog ekonomske recesije u inozemstvu. Izgubio je posao i više od dvije godine nije mogao naći drugi. I u tom razdoblju sam ga finansijski podržavao – pojasnio je otac.

Sinu je dogovorio brak s 31-godišnjom Shubhangi. Međutim, sin i snaha, koji su sada već šest godina u braku, još uvijek mu nisu podarili unuče. Sanjeev Prasad tvrdi da to njemu i supruzi uzrokuje “ogromnu bol”.

Advokat para za lokalne novine ANI News rekao je da slučaj prikazuje istinu društva.

  • Ulažemo u našu djecu, osposobljavamo ih za rad u dobrim kompanijama. Djeca svojim roditeljima duguju osnovnu finansijsku zaštitu – izjavio je te dodao da par želi unuče u roku od godinu dana ili novčanu naknadu.
  • San svakog roditelja je postati baka ili djed. I oni su to godinama čekali – napomenuo je advokat.

Neki parovi u Indiji suočeni su s golemim pritiskom članova obitelji da rađaju djecu. Neke majke također su u prošlosti prijavljivale da su doživjele fizičko zlostavljanje jer nisu rodile muško dijete.

-

hayat.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Brano
Branohttps://javno.ba
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše nogomet. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regije i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informira o svim sportskim dešavanjima.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa