OŽIVLJAVALI JE 3 PUTA: TRUDNICA (25) NAKON IZAZVANOG PORODA PALA U KOMU IZ KOJE SE NIJE PROBUDILA

oživljavali je 3 puta: trudnica (25) nakon izazvanog poroda pala u komu iz koje se nije probudila

Maltene svi ljekari ove ustanove koji su bili na dežurstvu, plus njih dvoje koji su došli od kuće da pomognu, dali su sve od sebe da spasu 25-godišnju Isidoru Puzović, trudnicu iz Užica. Njihovi napori ipak su ostali uzaludni.

Mlada žena koja je bila u šestom mjesecu trudnoće u četvrtak oko 17 sati, u jako lošem stanju, sa povišenom temperaturom i žaleći se na mučninu, primljena je na Ginekološko odjeljenje. Ultrazvukom je odmah utvrđeno da je plod od 23 nedjelje koji je nosila mrtav, zbog čega su ginekolozi morali da izazovu porođaj poslije koga je vraćena na Odjeljenje ginekologije.

Trudnica je podvrguta daljim terapijskim mjerama, ali joj se nešto kasnije zdravstveno stanje opet pogoršalo, temperatura joj je još više skočila i pala je u komu zbog čega je prebačena na Centralnu intenzivnu njegu. Oko 23 sata je počela dramatična bitka bolničkog osoblja za život žene.

Pročitajte još

Ovo je trudnica koja je preminula u bolnici: Isidora bila u 6. mjesecu trudnoće, ni dijete nije davalo znakove života

Dežurni ginekolozi su pozvali anesteziologe, interniste, infektologe, transfuziologe, bila je spremna i hirurška ekipa. Od kuće su u bolnicu došli i načelnik i zamjenik ginekološkog odjeljenja da pokušaju da spasu trudnicu. Skoro sve od ljekarskog osoblja što je dežuralo bilo je angažovano na liječenju 25-godišnjakinje.

Od kada je Isidora pala u komu više se nije probudila. Ljekari su je reanimacijom tri puta vraćali u život, posljednji put oko tri sata iza ponoći, činili su sve što je bilo u njihovoj moći, ali nije vrijedilo. Nedugo poslije treće reanimacije, trudnica je preminula, prenosi Blic.

Mada se za sada samo pretpostavlja da se radi o sepsi, razlog smrti pokazaće obdukcija. Kako kažu u Opštoj bolici Užice, formirana je komisija za stručni nadzor koja će utvrditi da li se u skladu sa propisima postupalo sa pacijentkinjom od prijema u zdravstvenu ustanovu.

hayat.ba

drugi upravo čitaju