
Sastojci:
250 gr ml. mesa
1 glavica crnoga luka
četiri čena bijelog luka
50 grama suve sjeckane slanine
ulje
mljevena paprika, biber, suvi začin
500 gr krompira
100 grama rendanog kačkavalja
2 jaja
100 ml. mlijeka
2 kasike kisele pavlake
Priprema:
Na krugove iseći krompir, pa dodati malo ulja i promiješati. Pola krompira poređati u podmazan pleh.
Na ulju ispržiti sjeckani crni luk i slaninu i kad se isprži dodati navedene začine.
Krompir poređati polovinu, a mljeveno meso odozgo neprženo pa staviti prženi luk sa začinima. Preko toga staviti drugi red kolutova krompira.
Prekriti folijom i peći u rerni na 220 stepeni do 30 minuta. Izvaditi iz rerne, preliti sa umućenim jajima u koja ste dodali pola rendanog kačkavalja, mlijeko i kiselu pavlaku, i time preliti krompir.
Na kraju dodati ostatak rendanog kačkavalja i vratiti u rernu i peći još 30 minuta da lijepo zarumeni.
BONUS VIDEO:
OVOM RECEPTU ĆETE SE ZAGARANTOVANO VRAĆATI Čarobna musaka sa slaninom i kačkavaljem Aloonline.ba.