OVO JOŠ NISTE VIDJELI: PORODICI UKRALI CIJELU KUĆU, U ŠOKU I POLICIJA

Kako piše Nova.rs, na mjestu gdje je nekada bio objekt od 140 kvadrata ostalo je malo cigli, dio jednog zida i stari štednjak.

Rada Stojanić, koja dugi niz godina živi u gradu pored Morave, otišla je krajem aprila u Pranjane kako bi obilježila godišnjicu smrti svog svekra. Nakon što je obišla grobove najmilijih svratila je do stare obiteljske kuće u selu Pranjani, ali tamo nije zatekla baš ništa.

Potom je nazvala sina i rekla mu da nema kuće, te se on šokirao.

  • Pitao sam je kako misli da nema kuće i pomislio da se srušila. Rekla mi je da se nije srušila nego da kuće jednostavno nema i da je ostala samo rupa u kojoj se nalaze njeni dijelovi – priča za Nova.rs Danko Stojanić.

Nakon toga je i on, sav u čudu, otišao u Pranjane. Prizor je bio zastrašujuć, jer nije bilo ničega. Prema njegovim riječima, sve je odnešeno.

  • Dakle cigle, crijep, čitavo pokućustvo, kreveti, ormari, klupe, stolice, drvene grede. Ostao je štednjak i na dijelu zida jedan prozor. Dugo sam plakao, bilo mi je preteško vidjevši taj prizor – objašnjava Danko, napominjući kako je to bio stari objekt, ali ga za tu kuću vežu uspomene.

Nakon toga, otišao je sa susjedom u policijsku ispostavu u Pranjane, koja zbog praznika tada nije radila, a onda i u Policijsku stanicu u Gornjem Milanovcu, kojem to selo teritorijalno pripada. Tamo ih je primila službena osoba i pitalo zašto su došli. Danko je odgovorio da mu je ukradena kuća.

  • Čovjek me je, sav u čudu, pogledao i zapitao je li opljačkana kuća. Odgovorio sam da nije, nego da je nestala s lica zemlje. Počeo se smijati, jer nije vjerovao”, nastavlja Danko.

Poslije toga došao je inspektor i svi zajedno su se zaputili u Pranjane.

  • Kad je vidio da od kuće gotovo ništa nije ostalo, ispričaso mi se i rekao da se u svojoj karijeri nije susreo u sa ovakvim slučajem – priča Danko.

Prema njegovim riječima, kuća je bila stara, te u nju nije često dolazio, ali je bila velika i mogla se preurediti.

Ne zna kada se krađa mogla dogoditi i ističe da su posljednji put majka i on u selo dolazili prije izbijanja korona epidemije.

Danko kaže kako ni susjedi ništa nisu ni vidjeli, ni čuli, što mu izgleda neverojatno.

  • Da bi se sve to odnijelo, treba mnogo ljudi, to se ne može uraditi čak ni za nekoliko dana – zaključio je Danko.

hayat.ba

drugi upravo čitaju