Ovo je profesorica koju je jučer u Kaknju ubio sin, učenik poručio: “Ovo je nešto najstrašnije što se dogodilo u mom životu”

ovo je profesorica koju je jučer u kaknju ubio sin, učenik poručio: “ovo je nešto najstrašnije što se dogodilo u mom životu”

Emira Šehagić je bila profesorica Bosanskog jezika i književnosti u Gimnaziji Muhsin Rizvić u Kaknju, bila je i direktorica u ovoj školi, a prošle godine je otišla u mirovinu.

Pamte ju brojne generacije učenika koji se na društvenim mrežama opraštaju od nje:

– S iskrenim bolom i velikom tugom upućujem posljednji pozdrav mojoj dragoj profesorici bosanskog jezika, Emiri Šehagić. Od svih cijenjenih profesora moje gimnazije Vas sam izuzetno cijenio. Bili ste vrsna lingvistica, strogi ali pravedni, a Vaše jedino mjerilo razlikovanja nas učenika bilo je znanje. Ono što je zadesilo Vas i cijeli naš grad je nezapamćena tragedija, nešto najstrašnije što se dogodilo u mom životu. Rahmet Vam duši, draga naša profesorice – napisao je jedan od učenika na društvenim mrežama.

Nju je ubio je mlađi sin Armin Šehagić (1993.). On je navodno imao psihičkih problema.

Šehagić se, kada je shvatio što je uradio odvezao automobilom na rijeku Bosnu i skočio, ali su ga uspjeli izvući i tako spriječiti suicid.

Elvedin Fišek, glasnogovornika MUP-a Zeničko-dobojske županije, potvrdio je da je Šehagić prebačen u Županijsku bolnicu u Zenicu na Neuropsihijatriju.

Objava Ovo je profesorica koju je jučer u Kaknju ubio sin, učenik poručio: “Ovo je nešto najstrašnije što se dogodilo u mom životu” pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

drugi upravo čitaju