OVO JE POLITIČAR OSUMNJIČEN ZA SILOVANJE: UČESTVOVAO NA IZBORIMA 2020. PA IZBRISAN IZ STRANKE, A SAD ZARAĐUJE OD IZDAVANJA STANOVA

ovo je političar osumnjičen za silovanje: učestvovao na izborima 2020. pa izbrisan iz stranke, a sad zarađuje od izdavanja stanova

Djevojka je u policiji rekla da se sa Egićem upoznala preko Facebooka te da je on 8. marta pozvao na piće. On joj je navodno obećao da će joj pomoći da pronađe stan i posao i pod izgovorom da je svuda gužva zbog proslave Dana žena, odveo je u svoj stan.

Egić je diplomirani politikolog za međunarodne odnose, magistar i doktor ekonomskih nauka, a kako se saznaje nedavno se razveo od žene s kojom ima dve kćerke. Kako se navodi, ima i novu djevojku s kojom su ga viđali na javnim mjestima. Živi od izdavanja stanova preko platforme Er-bi-en-bi.

Od 2008. do 2013. godine bio je direktor Slobodne carinske zone Novi Sad AD kada ga je smijenila vladajuća Srpska napredna stranka. Od 2009. do 2012. godine bio je volonterski savjetnik tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića (DS) a od 2014. do 2016. godine bio je direktor Dječijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Bio je na listi Ujedinjene demokratske Srbije na parlamentarnim izborima 2020. godine, koalicije koju su osnovali SRBIJA 21 i Vojvođanski front predvođeni Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Strankom moderne Srbije i Građanskim demokratskim forumom.

Srđan Egić koji je izbrisan iz članstva Demokratske stranke (DS) zbog kandidature na listi Ujedinjene demokratske Srbije, uputio je pred izbore 2020. godine otvoreno pismo javnosti u kojem je naveo da se na listi UDS-a kandidovao zbog propadanja DS-a i učešća te stranke u “nacionalističkm i proruskom” Savezu za Srbiju (SzS).

ovo je političar osumnjičen za silovanje: učestvovao na izborima 2020. pa izbrisan iz stranke, a sad zarađuje od izdavanja stanova
OVO JE POLITIČAR OSUMNJIČEN ZA SILOVANJE: UČESTVOVAO NA IZBORIMA 2020. PA IZBRISAN IZ STRANKE, A SAD ZARAĐUJE OD IZDAVANJA STANOVA
  • Poslije 20 godina provedenih u DS-u, zbog propalog ujedinjenja stranke, raspuštanja odbora, kršenja statuta uz pravno nasilje, monstruoznih krivičnih prijava protiv kolega članova, kratkovidog pristupanja, a potom anemičnog djelovanja u proruskom i nacionalističkom SzS-u i postupka zamjenika predsjednika naše stranke koji je odabrao komunalnu politiku u jednoj opštini nasuprot ozbiljne nacionalne misije koju imamo, kandidovao sam se na listi UDS-a za predstojeće izbore – naveo je tada Egić u pismu.

U njegovoj biografiji se još navodi da je osnivač nekoliko IT firmi, te nosilac crnog pojasa u džudou.

Podsjetimo, on je navodno u svom stanu zatražio od žrtve da imaju seksualni odnos što je ona odbila, a on je navodno potom upotrebom sile na to primorao. Djevojka je uspjela nakon toga da pobjegne iz stana i zatražila je pomoć od prolaznika koji su je odveli u policiju.

Policija je obavijestila tužilaštvo o čitavom slučaju, oštećena djevojka je obavila ginekološki pregled i prilikom ispitivanja je optužila Egića koji je jučer uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati i on će uz prijavu da je počinio krivično djelo silovanje u zakonskom roku biti priveden u novosadsko Više javno tužilaštvo na saslušanje, piše Blic.

hayat.ba

drugi upravo čitaju