Supe su zdrave, brzo se prave i jačaju imunitet. Zato obavezno isprobajte recept za supu sa krompir, ali na italijanski način.
Oni dodaju jedan sastojak više, a to je parmezan, koji dodatno obogaćuje već ukusno jelo. Vrlo lako se pravi i to od baš jeftinih sastojaka, pa je odličan predlog za kraj mjeseca kada ljudi kubure sa novcem.
Krompir supa sa povrćem ima još jednu prednost, a to je da možete da je jedete tokom posta.
Sastojci
– 6 krompira
– 2 crna luka
– 2 šargarepe
– 2 štapa celera
– 1 konzerva sjeckanog pelata
– 1,5 l vode
– 1 lovorov list
– 1,5 kašičica italijanskih začina
– 1 veza peršuna
– parmezan (po želji)
Priprema
U šerpu sipajte vodu, pa dodajte jedan luk koji ste presjekli na pola, jednu očišćenu šargarepu, lovorov list i par zrna bibera. Kuvajte dok ne proključa, pa smanjite temperaturu i kuvajte još 20 minuta.
Zatim izvadite povrće, biber i lovor. U drugoj šerpi na malo ulja propržite sitno sjeckan crni luk, šargarepu i celer. Dodajte krompir koji ste oljuštili i isjeckali, pa sipajte bujon od povrća.
Dodajte pelat, so, biber, italijanski začin i promiješajte. Ostavite da proključa, pa smanjite temepraturu i kuvajte još 20 minuta.
Kada se skuva dodajte seckani peršun i pospite rendanim parmezanom ili tvrdim sirom po želji.
BONUS VIDEO: