back to top

OVA SALATA SE JEDE ISKLJUČIVO KADA SU VELIKE VRELINE Uz nju vam klima ne treba, rashlađuje bolje od ijedne

U vrelim danima posebno nam prijaju obroci koji nas neće mnogo zagrijati dok ih spremamo, a koji će nas posebno rashladiti dok ih jedemo.

Takva je i salata sa šunkom i kačkavaljem, čiji vam recept predstavljamo.

Sastojci:

500 g barenog ili konzerviranog kukuruza

1 čaša pavlake

50 g majoneza

200 g šunke

200 g rendanog kačkavalja

biber

so

peršun

Priprema:

Skuvajte kukuruz i ocijedite ga ili samo ocijedite kukuruz iz konzerve.

U veću posudu smjestite kukuruz i dodajte mu rendani kačkavalj, šunku isjeckanu na kockice, majonez i pavlaku.

Sve začinite, pospite sjeckanim listovima svježeg peršuna i promiješajte.

Salatu služite hladnu, samu ili kao prilog uz glavno jelo.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

drugi upravo čitaju