OTKRIVAMO – EVO ŠTA ĐOKOVIĆ NOSI NA GRUDIMA: Uređaj košta i do 2.600$, a evo za šta služi

Novak Đoković je bez većih problema pobedio Martona Fučovića (7:6, 6:0, 6:3) i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, ali dan posle niko ne priča o njegovoj partiji, sada ni o natpisu na televizijskoj kameri, nego o “uređaju koji mu je bio zalepljen za grudi”. Kada je Đoković tokom jedne pauze mijenjao mokru majicu, vidjelo se da na grudima ima nešto zalepljeno, potom je zamijenio taj “magnet”, kako su ga mnogi nazvali, a srpski Teniser je povodom svega bio tajanstven na konferenciji za medije i nije želio da odmah otkrije o čemu se radi.

“Kada sam bio dijete, mnogo sam volio Ajronmena, pa sada pokušavam da ga imitiram. Znate, moj tim upotrebljava neverovatno efikasnu nanotehnologiju kako bi mi pomogao da budem što je bolji moguće na terenu. U pitanju je najveća tajna moje karijere. Da nije toga, ne bih sedeo ovde sa vama”, našalio se Novak Đoković.

Dok traje debata i ponovo se bez razloga priča o kontroverzama, kao što je to bio slučaj sa specijalnim praškom koji je Đoković koristio na Australijan openu, vredi napomenuti da je u pitanju uređaj zvani Taopatch. Kako je objašnjeno na zvaničnom sajtu ovog proizvoda, u pitanju je “sertifikovani medicinski uređaj” koji koriste mnogobrojni sportisti, a koji kombinuje “najnoviju tehnologiju, svjetlosnu terapiju i akunpunkturu”.

KAKO SE KORISTI?

“Jedinice Taopatcha se pričvršćuju/ugrađuju na određene tačke tela uobičajenom medicinskom trakom ili posebnim hipoalergenskim prilagođenim ljepljivim trakama. Protokole za “instaliranje” dobijaju svi korisnici. Tehničko-stručni aspekt: Toplina vašeg tijela se pretvara u svjetlost s pomoću određenih terapijskih frekvencija, sličnih frekvencijama fotona koje vaš nervni sistem koristi za komunikaciju s ostatkom tijela”.

“Sadrži nanokristale koji pretvaraju tjelesnu toplotu u svjetlost (zaista svijetli u mraku). Proizvedeno svetlo šalje se na određene akupunkturne tačke u tijelu, što mu pomaže u procesu prisjećanja kako prirodno komunicirati s ostatkom tijela. Rezultat su mnoge pozitivne zdravstvene prednosti, od boljeg, prirodnijeg držanja do boljeg sna, fokusa, sportskih rezultata, ublažavanja boli i još mnogo toga”, navodi se na zvaničnom sajtu kreatora ovog uređaja koji postaje sve popularniji među sportistima, a s obzirom na to da je Đoković uvijek zainteresovan za unapređenje svoje igre, odlučio je da isproba i Taopatch.

Navodno, pomenuti uređaj pomaže sportistima da zadrže koncentraciju, da oslobode stres, anksioznost i bol, odnosno da njihova igra bude još bolja nego što jeste. Postoji više proizvoda i cijene se kreću od 280 do 2.600 dolara.

Na zvaničnom sajtu Teopatch urđeja navodi se da je tokom prethodnih sedam godina više od 1.800 medicinskih radnika imalo priliku da testira proizvod, kao i desetak sportskih timova, ali i stotine hiljada pacijenata. Objavljen je niz studija na ovu temu, između ostalog sa Univerziteta u Torinu, Milanu, Palermu, Rimu…. Očigledno, to je bilo dovoljno za Đokovića da se i sam odluči da isproba ovaj novi proizvod i to na Rolan Garosu.

Podsjetimo, Novak Đoković će u narednom kolu Rolan Garosa igrati protiv Alehandra Davidovič Fokine, već u petak.

Tenis/957818-otkrivamo-evo-sta-djokovic-nosi-na-grudima-uredjaj-kosta-i-do-2-600-a-evo-za-sta-sluzi”>www.haber.ba

drugi upravo čitaju