OTIMAJU SE OKO NJE: Ko je prelijepa Bosanka za kojom je poludio cijeli svijet?

Bosanka Asima Sefić, jedna od najljepših žena na svijetu, bila je i na naslovnoj strani najpoznatijeg modnog magazina “Vogue”.

Prema naučnim istraživanjima, riđokosih ljudi sa plavim očima, na planeti je svega 0,17 odsto, a svojom posebnom ljepotom oduševila je svijet.

– Za priznanje koje je stiglo od “BrightSidea”, a koji su me smjestili među deset najljepših neobičnih žena na svijetu, saznala sam dok sam pretraživala internet. Niti sam se tome ikada nadala niti samo tako nešto očekivala. Svakako da sam bila oduševljena, ali i ponosna, jer znam da to nije došlo slučajno, a i dosta sam se trudila da bih ostvarila takve rezultate. Međutim, htjela bih da naglasim kako lično ne smatram da sam jedna od najljepših žena niti sam to ikada pomislila. Svaka žena ima posebnu ljepotu i svaka je najljepša po nečemu – rekla je Asima za “Slobodnu Dalmaciju”.

Kada je pitaju na koga je takva, ona ponosno ističe da je gene povukla na baku sa očeve strane. Zbog tog bakinog gena nju su često zvali iz raznih modeling agencija.

Njena neobična ljepota nekoliko puta je krasila i modne časopise kao što su slavni Vogue i Daily Mail, a ovu djevojku iz Bihaća, zbog specifične prirodne bolje kose i prodornih plavih očiju, YouTube kanal “Bright Side”, koji ima više od 44 miliona pratilaca, stavio na listu najljepših na svijetu.

Zahvaljujući posebnoj ljepoti i izgledu koji je prava rijetkost, oko Asime su počeli da se otimaju fotografi i modne agencije.

– Kao djevojčica koja je imala 14 godina tada nisam ni znala šta je modeling niti sam se ikad zamišljala kao model. U jednom prijateljskom susretu i nakon nekoliko odrađenih fotografija krenula je moja priča sa modelingom. Moje fotografije su objavljene na svim društvenim mrežama i portalima, a onda su počeli da stižu lajkovi i komentari koji su bili pozitivni. Fotografije su postale dijeljene na društvenim mrežema. Ubrzo su počele da mi se javljaju drugi fotografi, neke modne agencije kako iz Bosne i Hercegovine tako i one iz država regiona – navela je Asima u svom razgovoru za Anadolu Agency.

Osim modelinga, najveća želja joj je da postane glumica.

(Express/najzena.alo.rs)

OTIMAJU SE OKO NJE: Ko je prelijepa Bosanka za kojom je poludio cijeli svijet? Express.


express.ba

drugi upravo čitaju