OTAC ŽIV GORIO NA TERASI, NA KRAJU JE SKOČIO! KOMŠIJE NASTRADALIH MALIŠANA OTKRILE NOVE DETALJE UŽASA

otac živ gorio na terasi, na kraju je skočio! komšije nastradalih mališana otkrile nove detalje užasa

Požar je, podsjetimo, buknuo oko sedam sati u porodičnom stanu gdje je porodica živjela posljednjih godinu dana i to navodno zbog grijalice na kojoj se sušio veš.

  • Probudile su nas sirene Hitne pomoći, vatrogasci i policija i kad smo pokušali da iazađemo iz zgrade, vatrogasci su nam rekli da se vratimo u stan jer se dogodio požar i da ima stradalih – kaže jedan od stanara zgrade i dodaje:
  • Osjetio se jak miris paljevine i crni gusti dim u cijeloj zgradi. Ubrzo su nam rekli i gdje je izbio požar.

Komšije dodaju da su zanijemele kada su sazanali da su djeca stradala.

  • Čuli smo da je troje djece bilo potpuno ugljenisano, dok je četvrto preminulo u bolnici u Pazaru. Naježili smo se, kolika tragedija nas je zadesila. Komšinica je slučajno prolazila pored zgrade i vidjela oca dječice kako gori na tereasi – kaže komšija i dodaje:
  • Čovjek je živ gorio, vatra mu je bila na tijelu! Dozivao je pomoć, a pokušao je i da otvori vrata terase kako bi došao do svoje djece i spasio ih, ali nažalost nije uspio, i pošto je i sam gorio skočio je sa terase.

Neko od slučajnih prolaznika je utrčao u zgradu i pokušao da pomogne nesretnim ljudima, a cijela scena je jezivo djelovala.

otac živ gorio na terasi, na kraju je skočio! komšije nastradalih mališana otkrile nove detalje užasa
OTAC ŽIV GORIO NA TERASI, NA KRAJU JE SKOČIO! KOMŠIJE NASTRADALIH MALIŠANA OTKRILE NOVE DETALJE UŽASA
  • Otac, inače porijeklom iz Egipta zadobio je teške opekotine i on je hitno transportovan za Beograd, dok je majka dječice, inače rođena Pazarka zadobila lakše povrede i nalazi se u pazarskoj bolnici – kaže komšija i dodaje:
  • Porodica se u zgradu doselila prije godinu dana, a čuli smo da im je stan kupio njen ujak. Skućili su se tu, i bili su pomalo zatvoreni, a pričali su isključivo na engleskom. Povrijeđena žena je najbolji student na medicini, ali nije još uvijek završila za doktora, mislim da je to ostavila po strani zbog djece, kažu komšije za Kurir.
  • Ova tragedija što im se dogodila je zaista nezapamćena, i molimo se da oni prežive, a kako će da žive s tim da su izgubili djecu, zaista ne znam – kaže komšinica i dodaje:
  • Posljednji put dječicu sam vidjela prekjuče kada su mi mahali, a njihova majka mi se tada ljubazno javila i pitala kako sam. Udijelila mi je tada i kompliment kako sam se lijepo sredila.

Sagovornici kažu i da je porodica planirala da proda taj stan i odseli se.

  • Povrijeđena je jednom prilikom komšiji rekla da bi željela da proda stan, a on joj je rekao kada to bude željela da učini, da mu se obrati jer bi ga on kupio, Eto, možda je sudbina tako htjela, da su se možda preselili bili bi živi. Prokleta sudbina – kaže komšinica, dok druga dodaje:
  • Ne znam čime su se bavili, ali znam da su po cijeli dan bili u kući, a nastardala djeca nisu išla u vrtić, nego su ih roditelji čuvali. Dvoje djece su blizanci, jedno je beba, a najstarije ima pet godina.

hayat.ba

drugi upravo čitaju