2 C
Sarajevo
Čet, 02, 23

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO U BANJOJ LUCI GOVORIO O LOŠIM ODNOSIMA S RADNIM KOLEGAMA

Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva prijedlog pritvora uputio je Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Ta mjera je zatražena zbog bojazni od bjekstva osumnjičenog, težine krivičnog djela i bojazni da bi njegovo puštanje dovelo do uznemirenja javnosti i remećenja javnog reda i mira, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Prema saznanjima Glasa Srpske osumnjičeni Mandić nije izričito rekao da priznaje djelo, ali je potvrdio da se zločin desio te je ispričao da je imao loše odnose sa kolegama, među kojima je i bio ubijeni.

Osumnjičeni je ispričao i kako je imao teško djetinjstvo i određene probleme koji su utjecali na njega.

  • Potvrdio je da je imao loše odnose sa ubijenim Bogdanovićem, ali nije precizirao zašto ga je ubio. Rekao je da se ni sa kim nije dobro slagao, da su ga svi ignorisali. Međutim to što je ispričao nije razlog da nekog ubiješ i sve ukazuje da se radi o osobi koja ima određene psihičke probleme zbog čega će vjerovatno biti traženo njegovo psihijatrijsko vještačenje”, rekao je izvor Glasa Srpske.

Dodao je da su se tokom istrage pominjale određene informacije koje ukazuju da je mogući motiv ljubomora zbog jedne djevojke, ali osumnjičeni nije o tome ništa rekao, niti je pominjao djevojku.

Mandića terete za teško ubistvo, a ovaj monstruozni zločin desio se u petak oko 19 sati u blizini benzinske pumpe i tržnog centra Mercator u Bulevaru srpske vojske.

  MONSTRUMIMA ZA UBISTVO BEBE 70 GODINA ZATVORA: OČUH I MAJKA MJESECIMA ZLOSTAVLJALI 15- MJESEČNOG DJEČAKA

Izvor iz istrage kazao je da je policija došla do određenih indicija koje ukazuju da je Mandić unaprijed planirao zločin.

On je navodno pripremio odjeću, te nož kojim je izvršio zločin, a Bogdanovića je sačekao na putu sa posla.

Susreli su se u blizini tržnog centra gdje je došlo do sukoba.

Navodno je Mandić tu povrijedio Bogdanovića koji je zatim pokušao da pobjegne od njega te je pretrčao Bulevar srpske vojske, ali je pao u blizini benzinske pumpe gdje ga je Mandić sustigao te izbo više puta nožem i pobjegao.

Navodno ga je tada ubo najmanje osam puta.

Ubistvo Bogdanovića su snimile kamere video nadzora i na snimcima se vidi da napadač trči za žrtvom preko ulice te ga sustiže kada on pada na cestu.

Mandić je, kako se vidi na snimku, zatim prišao Bogdanoviću koji je ležao te ga ubo nekoliko puta nožem snažnim zamasima.

Nakon toga se okrenuo i pobjegao prema naselju Borik, dok je žrtva ostala nepomično da leži.

Mandić i Bogdanović su zajedno radili u jednoj IT firmi u Banjaluci.

Istraga je pokazala da je nakon zločina osumnjičeni skinuo odjeću sa sebe, odnosno crvenu jaknu i bacio je u kontejner, a policija je tu jaknu pronašla.

hayat.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa