Osuđen na godinu dana zatvora zbog ‘krivotvorenja isprave’

Po optužnici Županijskog tužiteljstva u Mostaru Općinski sud u Čitluku donio je osuđujuću presudu kojom je oglasio krivim optuženog Ivana Čilića, zvanog Ico, (1986.), iz Čitluka zbog produljenog kaznenog djela “krivotvorenje isprave” i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Naime, optužnicom Županijskog tužiteljstva u Mostaru Ivanu Čiliću stavljeno je na teret da je u vremenskom razdoblju od 2016. do 2021. godine, kao zaposlenik-instruktor vožnje autoškole “L” iz Međugorja iskoristivši svoje zanimanje, izrađivao krivotvorena uvjerenja Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a o uspješno položenom ispitu za vozača motornih vozila različitih kategorija vozačkih ispita za čije je izdavanje nadležno to ministarstvo, i to na način da je skenirao jedan primjerak navedenog uvjerenja te ga prilagođavao imenu osobe za koju ga krivotvori, serijskom broju i datumu, te kategoriji vozačkog ispita.

Potom ga je printao te tako sačinjena lažna uvjerenja za odgovarajuću novčanu naknadu predao trećim osobama, i to najmanje njih osamdeset i dvoje, čime je počinio produljeno kazneno djelo “krivotvorenje isprave”.

Na prijedlog Tužiteljstva HNŽ-a, Općinski sud u Čitluku utvrdio je da novčani iznos od 2.870 eura, 1.950 KM i 470 KN predstavlja nezakonitu imovinsku korist pribavljenu kaznenim djelom “krivotvorenje isprave” pa je odlučio da se od optuženog oduzima navedeni novac, priopćeno je iz tog tužilaštva.

The post Osuđen na godinu dana zatvora zbog ‘krivotvorenja isprave’ appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju