OSIM U SVOM STILU KOMENTARISAO UTAKMICU: VEZE NISMO IMALI U PRVOM POLUVREMENU

Svaka ekipa je u svom poluvremenu pobijedila. Posušje u prvom, mi u drugom. Drago mi je što sam nakon 20 godina došao ponovo u Posušje i vidio velike promjene nabolje. Fin ambijent bez incidenata i izuzetno dobro pripremljen teren, što me posebno iznenadilo. Drago mi je da se ovakve pozitivne stvari dešavaju u Posušju i to treba našem nogometu”, rekao je Osim nakon utakmice.

Osvrnuo se Osim potom na utakmicu.

  • Možda možemo bili nezadovoljniji od Posušja jer smo drugo poluvrijeme biti daleko bolji. Međutim, u prvom poluvremenu smo bili nepostojeći. Također moram istaći da Posušje uopšte nije loša ekipa i dobro je da se nije izgubilo odmah na startu sezone. Ne treba biti gladan”, poručio je Osim.

Iako je djelovalo u prvom poluvremenu da su Rođeni mislima već u Evropi, Osim ne misli tako.

  • Nismo, nego veze nismo imali, ni struka, ni niko. U drugom smo počeli igrati nogomet, mogli smo nešto dati, mogli su i oni. Imao je naš golman lijepu odbranu. Na kraju realan rezultat. Mislim da je prošlo sve u najboljem redu, lijep ambijent, lijepo suđenje…”, dodao je Osim za kraj.

Podsjetimo, Velež u četvrtak igra novu utakmicu, ovaj put u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Rival na stadionu Grbavica bit će ekipa Hamrun s Malte.

hayat.ba

drugi upravo čitaju