OMILJENE BOJE HOROSKOPSKIH ZNAKOVA

omiljene boje horoskopskih znakova

Ovan

Ovaj znak važi za impulsivnog i strastvenog, pa ima najviše sklonosti ka crvenoj boji, koja upravo predstavlja strast, ljubav, krv i vino. Sve ono što simboliše život i životnu radost.

Crvena im odlično stoji, bilo da su muškarci ili žene. Nijednoj dami krvavo crveni ruž ne stoji tako dobro, kao ženi rođenoj u znaku Ovna. Astrolozi kažu da im crveno donosi sreću i da u svakom trenutku treba da imaju nešto u ovoj boji na sebi.

Bik

Poznato je da Bika crvena boja iritira. To je smiren znak, koji voli sve da radi polako i sa uživanjem, zato više preferira plavu i zelenu boju. Ove boje deluju umirujuće i relaksiraju oči.

Kada idu na ljubavni sastanak, Bikovima se savetuje da obuku nešto plavo, dok će im zelena doneti sreću ukoliko se upuštaju u poslovne pregovore. Bilo bi dobro da imaju neki zeleni predmet na svom radnom mestu, može i neka biljka.

Blizanci

Kada su boje u pitanju, Blizanci su pravi mali papagaji. Kombinuju boje, za koje niste ni slutili da mogu ići zajedno u odjevnim kombinacijama.

Ipak kada moraju da se odluče isključivo za jednu boju, onda biraju žutu. Boja Sunca, ljeta radosti, dana… Žuta inače pojačava dobro raspoloženje i motiviše Blizanca da bude još veseliji i razdraganiji.

Blizanci vole i one drečave boje, koje se vide u mraku. Samo neka je šljašteće i fluorescentno.

Rak

Emotivnom znaku poput Raka odgovara plava boja u svim nijansama. Kao znak koji se često bori sa svojim emocijama, plava boja će smiriti um jednog Raka.

Najbolje bi bilo da prostorija u kojoj provode veći deo dana, bude pretežno u plavim nijansama, jer će delovati umirujuće. Ako ste jedan od onih Rakova koji rado odlaze na more, provedite bar nekoliko minuta dnevno gledajući u morsku površinu i njeno plavetnilo. Ovakva vrsta meditacije će smiriti vaše nabujale emocije i poboljšati koncentraciju.

omiljene boje horoskopskih znakova
OMILJENE BOJE HOROSKOPSKIH ZNAKOVA

 Lav

Možemo reći da Lav voli srebrnu i zlatnu. Zapravo, Lavovi vole sve što sija i šljašti, poput šljokica, dijamanata, cirkona… Kada biraju odjeću, kada uređuju svoj prostor ili kad god se opredeljuju za boje, odabraće nešto što sija… poput njih samih.

Ako se baš radi o stvarima koje ne mogu da sijaju i gde se šljokice i cirkoni ne uklapaju, u obzir mogu da dođu boje poput narandžaste, žute i crvene.

 Djevica

Za Djevicu je najbolja bijela boja koja označava njenu čistotu i nevinost. Mogu i neke slične nijanse kao što je bež ili smeđa, ali i svetlo braon. Braon je ipak boja zemlje, pa iu tom aspektu to djevici odgovara.

Nenapadna i skromna,  Djevica traži boje koji nisu previše upadljive.

Vaga

Na jednu Vagu, roze boja deluje umirujuće, a u obzir mogu doći i druge nežne boje, poput neboplavne, tirkizne, mint zelene, boja breskve… Vaga može nositi odeću ovih boja ili držati predmete u tim bojama kraj sebe, ako prolazi kroz emotivno izazovan period. Ovakve nijanse će je umiriti i pomoći joj da racionalnije razmišlja u trenutku kada je uhvati onaj njen čuveni, emocionalni rolerkoster. Pomoćiće joj da donese najbolju moguću odluku, a ne da se dvoumi previše.

Treba da izbegava tamne boje, jer je čine nervoznom.

Škorpija

Skoro nijednom horoskopskom znaku ne pristaju tamne boje, pre svega jer utiču loše na raspoloženje. Ali ne i moćnoj Škorpiji. Ona prosto uživa u takvim bojama.

Kada kažemo „tamne boje“, ne mislimo samo na crnu. To bi trebalo da budu i bordo, trula višnja, boja crnog vina, teget, tamno ljubičasta…

omiljene boje horoskopskih znakova
colored zodiac buttons,Image: 168819732, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Strijelac

Kao i ostalim vatrenim znacima, i Strijelcu odgovara crvena boja, mada u obzir mogu doći i sve nijanse koje nastaju kombinovanjem sa crvenom bojom: ljubičasta, narandžasta, oker…

Poput većine članova zdoijaka, i Strijelac treba da izbjegava tamne boje, pa makar se radilo i o nijansama crvene, jer ga čine nervoznim. Dakle, ako ste Strijelac, držite se veselijih i svetlijih boja.

Jarac

Zemljani znak Jarac, voli i zemljane boje. Braon, smeđa, drap… Sve svedeno i nenapadno.

Ovakve boje ga smiruju, čine od njega nenapadnu osobu koja sve radi po pravilima i ne ostavlja haos za sobom. Jarac se najbolje oseća u takvoj ulozi.

Kada je odjeća u pitanju, ponekad voli da nosi i crnu boju, ali u retkim prilikama, možda ako baš želi da izgleda elegantno i svedeno. Uostalom, crna se uz sve dobro kombinuje.

Vodolija

Vodolija voli sve što je futurističko, što asocira na tehnologiju, robote, budućnost… Sviđaju joj se metalik boje, najviše siva i plava. Može da prođe i tirkizna.

Ne treba da nosi tamne boje, niti da boravi u prostorijama koje imaju tamne tonove. Vodolija je osetljiva i slabo trpi pritisak i stres, a ovakve boje će kod nje pojačati negativna osećanja.

Ribe

Naravno da im se dopada sve što ima boju mora. Zelenkasta, azurno plava, čak i modro plava ili teget su boje koje jedna Riba voli i pozitivno utiču na njeno raspoloženje.

Trebalo bi da izbegavaju crvene i drečavije nijanse crvene, kao što je narandžasta. Ovakvi tonovi kod jedne Ribe izazivaju nemir.

hayat.ba

drugi upravo čitaju