OGLSIO SE MENADŽMENT HOTELA PAHULJICA: POŽAR JE NAPRAVIO IZUZETNU MATERIJALNU ŠTETU, ALI NAJBITNIJE NEMA POVRIJEĐENIH

oglsio se menadžment hotela pahuljica: požar je napravio izuzetnu materijalnu štetu, ali najbitnije nema povrijeđenih

Požar je na svu sreću lokalizovan ali je na objektu nastala višemilionska šteta.

Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona jutros je kazao da će danas biti obavljen uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog požara.

  • Na objektu je načinjena znatna materijalna šteta. Požar je prijavljen sinoć oko 21.10 sati, kada su dvije ekipe vatrogasaca izašle na teren i počele s gašenjem požara. Ali on se veoma brzo proširio na krovnu konstrukciju i potkrovlje objekta koje je u potpunosti uništeno kao i donji spratovi – rekao je.

Iz mendžmenta su se danas oglasili na Facebooku, te uputili poruku svim svojim gostima i prijateljima.

  • Dragi naši gosti, prijatelji i partneri hotela “Pahuljica”, te svi koji ste bili uz nas, nemili događaj koji se odvijao u noći devetog na deseti mart, požar koji je zahvatio dio hotela, napravio je izuzetnu materijalnu štetu, ali, što je najbitnije, nije bilo povrijeđenih i ugroženih gostiju ili uposlenika. Odmah po prijavi o požaru upućena je policijska patrola, te dvije vatrogasne ekipe koje su bile angažovane na gašenju požara uz naše hrabre radnike i kolege.

Posebno se želimo zahvaliti svima koji su učestvovali u akciji gašenja, Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Travnik, Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Turbe i Bruneji, mještanima sa područja MZ Šišava, Mudrike i Vitovlje, te, naravno, i našim radnicima. Želimo se zahvaliti Općinskoj upravi Travnik, načelniku Kenanu Dautoviću, te svim institucijama iz Travnika i Srednjobosanskog Kantona, koje su bile podrškom uz nas sinoć. Uprava hotela “Pahuljica”, i pored značajne štete i snažnih emocija koje su obuzele čitav kolektiv, ima namjeru započeti u najkraćem roku restauraciju i saniranje nastale štete, kako bi hotel opet zasjao za svoje goste u još ljepšem izdanju – stoji u objavi na Facebook stranici hotela uz fotografiju Pahuljice.

hayat.ba

drugi upravo čitaju