OGLASILA SE EUROLIGA: Evo zašto Zvezdi nije ukinuta zabrana!

Generalni direktor Eurolige Marshall Glickman objasnio je zašto su sankcije Košarkaškom klubu Crvena zvezda Meridianbet ostale na snazi.

Podsjetimo, do 28. veljače više ne mogu registrirati nove igrače, što je najviše pogodilo pridošlicu Facunda Kampaca.

Iako je imao mogućnost da amnestira Zvezdu, nije to učinio:

Kao što znate, igrači nisu dobili plaće na vrijeme. Imamo neovisno tijelo koje se zove Management Scrutiny Commission koje je provelo detaljniju istragu. Ne želim ulaziti u detalje njihovog rada, ali nismo se htjeli miješati. Neovisni su. Došli su do zaključka da klub nije dostavio određene tražene podatke. Tada su mogli registrirati igrače koje inače ne bi mogli, što bi im dalo komparativnu prednost u budućnosti. Moja jedina moć kao izvršnog direktora je amnestija i time bih učinio da cijela stvar prođe kao da se ništa nije dogodilo, rekao je u razgovoru za litavski portal Vijesti o košarci.

oglasila se euroliga: evo zašto zvezdi nije ukinuta zabrana!
Facundo Campazo

Zatim je dodao:

Nije pitanje hoće li igrati Campazza ili ne. Nema veze s Kampacom. Moramo održati integritet sustava, pogotovo u situaciji kada je Komisija za kontrolu upravljanja to tražila od nas. Zato nisam smatrao da bih kao generalni direktor trebao istupiti i promijeniti nešto što se događa već duže vrijeme. On je rekao.

Napomenuo je i da je direktno komunicirao s Kampačem, ali mu nije mogao pomoći iako su se dopisivali e-mailom.

Crvena zvezda Meridianbet sljedeći meč Eurolige igra u petak na gostovanju kod Žalgirisa.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju